Sikre etiketter til forbrugerne

Sikre etiketter til forbrugerne

Skanem er blevet fødevarecertificeret med FSSC 22000-standarden og producerer dermed selvklæbende etiketter, laminater og folier, der er godkendte til brug til fødevarer

Skanem Hobro har siden starten af 2018 været certificeret i forhold til det omfattende Food Safety Management System FSSC 22000 (ISO22000). Certificeringen er et bevidst tilvalg til virksomhedens eksisterende ISO 9001:2015 certifikat.

Som en af de førende producenter inden for selvklæbende etiketter, laminater og folier til fødevare-, kosmetik- og legetøjsbranchen er Skanem dermed forpligtet til at overholde EU's regulativer og leve op til kundernes krav.

Forskellige brancher stiller alle krav til emballagens komponenter, herunder også til etiketten, der skal dekorere emballagen. FSSC 22000 certificeringen er et supplerende værktøj, som forpligter Skanem til at holde sig opdateret om udviklingen af produktkravene.

Forandringer førte til kompetenceløft

- At opfylde kunde- og markedskrav prioriteres højt i vores daglige forretning og er en naturlig del af vores virksomhedsstrategi om at være den foretrukne leverandør af etiketløsninger og dekorationer til forskellige emballager.

Sådan siger administrerende direktør i Skanem, Jørgen Larsen.

Ifølge direktøren har certificeringen været en omfattende proces for hele arbejdspladsen. Og der har været positiv opbakning hele vejen rundt, hvor medarbejderne har støttet op om forandringerne. Indførelsen af systemet har ført til et kompetenceløft for hele virksomheden, har styrket det allerede høje kvalitetsniveau og har skabt grundlag for at arbejde proaktivt med fødevaresikkerhed i det såkaldte HACCP-system (Hazard Analysis and Critical Control Point).

- Implementeringen af fødevarestandarden FSSC 22000 har løftet vores virksomhed på mange måder. Især god fremstillingspraksis og læring, af hvordan man arbejder med HACCP teams, har betydet meget for Skanem Hobro, siger han.

Certificering giver bonus

FSSC 22000 certificeringen bliver understøttet af den eksisterende ISO 9001 certificering, og som den administrerende direktør ser udviklingen, vil kombinationen af de to standarder styrke og forbedre  forretningsresultaterne.

Allerede nu ser man da også, at fødevarecertificeringen giver bonus med flere nye kunder i hus. Krav til sundhed, miljø, spildproblemer og fokus på menneskers helbred er stigende og derigennem også krav til valg af leverandører, der kan tilbyde materialer og komponenter, som er i overensstemmelse med kravene.

I virksomheden er man da også stolt over at være blandt de mere end 18.000 organisationer - repræsenteret i 140 lande - der har valgt FSSC 22000 standarden.

-hawin

 

17/12 2018
 • BrochurerDOWNLOAD
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • HSA Systems

  HSA Systems

  A Unique Imprint
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Wink

  Wink

  Perfect tools for perfect labels
 • Agfa Graphics

  Agfa Graphics

  Inkjet Løsninger