Tietgenfonden støtter EuroSkills2025 med fem millioner kronerFra højre: Nanna Hølge-Hazelton fra Tietgenfonden samt Henrik Kjeldsen, Christian Corlin, Claus Christiansen, Lene Dahl og Nicki Quist fra EuroSkills2025. Foto: EuroSkills2025

Tietgenfonden støtter EuroSkills2025 med fem millioner kroner

Danmarkshistoriens største uddannelsesevent og messe, som løber af stablen om to år har modtaget et velkomment bidrag fra Tietgenfonden. Det grønneste EuroSkills nogensinde vil med konkurrenceområder, undervisning om fagene, storstilede shows og medaljefejringer i Jyske Bank Boxen øge interessen for erhvervsuddannelserne, som er hårdt brug for i fremtiden

Der er noget på spil, når EuroSkills2025 tiltrækker op mod 100.000 gæster til MCH Messecenter Herning i 2025. Det danske Skills-landshold skal sammen med 700 andre af de dygtigste unge faglærte fra 32 europæiske lande dyste om EM-medaljer i 38 forskellige fag. Det er målet, at EuroSkills2025 skal øge interessen for erhvervsuddannelserne så flere vælger en faglig uddannelse. Det bliver der nemlig hårdt brug for i fremtiden.

- Talrige brancher har udsigt til massiv mangel på faglært arbejdskraft. Om få år mangler vi op mod 100.000 faglærte. Det er både alvorligt for vores velfærd, erhvervslivets vækst og hele den grønne omstilling. EuroSkills2025 er et konkret svar på ønsket om at gøre noget ved situationen og sikre flere faglærte, siger formand for EuroSkills2025 Poul Nyrup Rasmussen.

Fejring af håndværksfagene
Tietgenfonden støtter det storstilede EuroSkills-projekt med fem millioner kroner. Støtten falder samtidig med, at fonden har tilpasset sin uddelingsprofil, så det de næste fem år særligt er de håndværksrettede erhvervsuddannelser og fejring af håndværksfagene, der er i fokus.

EuroSkills2025 arbejder for at øge interessen for erhvervsuddannelserne i bred forstand – herunder også håndværksfagene. Det skal blandt andet ske ved at skabe fascination af de mange fag gennem intense konkurrencer og spændende læringsområder i de 15 messehaller. Spændingen og begejstringen når sit klimaks ved den storstilede medaljeceremoni på scenen foran tusindvis af tilskuere i Jyske Bank Boxen.

- EuroSkills2025 vil kunne give tusinder af danske unge ny viden og inspiration til at søge uddannelse og karriere i de faglige uddannelser med afsæt i en event, hvor de møder Europas suverænt dygtigste faglærte rollemodeller. EuroSkills2025 har et kæmpe potentiale til at øge stolthed og begejstring for håndværksfagene, siger Tietgenfondens uddelingschef Christine Paludan-Müller.

Grøn agenda
EuroSkills2025 skal ikke blot bidrage til at skaffe hænder og hoveder til erhvervslivet og den grønne omstilling. Den kæmpemæssige event vil også sætte nye standarder for bæredygtig gennemførelse af store arrangementer sammen med centrale samarbejdspartnere. Den grønne vinkel vejer også tungt hos Tietgenfonden, som glæder sig over at være med til at skabe det grønneste EuroSkills nogensinde.

- EuroSkills2025 kan med det store fokus på bæredygtighed virkelig være med til at gøre en forskel. Dels blandt yngre generationer med undervisningsmaterialer til lærere og elever og dels blandt eventarrangører, hvor EuroSkills2025 med gennemførslen af en grøn event kan inspirere andre arrangører af events og messer, siger Tietgenfondens uddelingschef Christine Paludan-Müller.

- Vi er yderst begejstrede og meget taknemmelige for Tietgenfondens støtte, som giver os endnu mere tro på, at vi sammen med stærke partnerskaber kan lykkes med at sikre flere faglærte. Tietgenfonden er det første officielle partnerskab omkring EuroSkills2025, men absolut ikke det sidste. Der bliver brug for langt flere partnerskaber så effekten af EuroSkills bliver mærkbar, siger direktør for EuroSkills2025, Henrik Kjeldsen.

EuroSkills2025 foregår fra 10. til 14. september 2025 i MCH Messecenter Herning. Det er første gang Danmark er vært ved et EuroSkills-mesterskab.

-lipe

27/4 2023