Pris til Stora Ensos 'biologiske beton'

Pris til Stora Ensos 'biologiske beton'

Den svenske emballageproducents nye produkt, Lineo får førsteprisen for Årets biologisk baserede produkt på News Innovation Awards i Amsterdam

 For nyligt introducerede Stora Enso sit nye produkt, som også kaldes 'naturens egen beton'.

Lineo er et grønt, rent ligninprodukt, som er et bæredygtigt alternativ til de oliebaserede fenolmaterialer,der i dag anvendes til for eksempel papirlaminering, isoleringsmaterialer, krydsfinerharpikser o.s.v.

Markus Mannström, direktør for Stora Enso Biomaterials divisionen, siger:

- Vi er glade for, at Lineo er blevet anerkendt som et innovativt, vigtigt biobaseret produkt. Lineo er lavet af lignin, et naturligt produkt og en af hovedbestanddelene i træer.. Det er et skridt i retning af at erstatte fossile produkter med vedvarende løsninger. Som vi siger hos Stora Enso, kan alt, hvad der er lavet af fossile materialer i dag, laves af et træ i morgen, og det er vidunderligt, at dette værdsættes af nøgleindustrins repræsentanter. 

Stora Enso, som ud over at fremstille emballage også er skovproduent, har siden 1995 produceret lignin på sin Sunila Mill i Finland. Sunilas kapacitet er 50 000 tons om året, hvilket gør Stora Enso til den største kraftproducent i verden.

-lipe

22/3 2018