Prinsesse Marie med i ny kogebog mod madspild

Prinsesse Marie med i ny kogebog mod madspild

Danmarks største ildsjæl mod madspild, en række kendte kokke og H.K.H. Prinsesse Marie er gået sammen om en ny kogebog mod madspild. Den skal i øjenhøjde få danske familier til at få større respekt for maden, spare tid og penge og samtidigt hjælpe miljøet

Over 700.000 tons god og spiselig mad smides årligt ud i Danmark. De største syndere er husholdninger, og det er især børnefamilier, der har den største udfordring med at få brugt maden op. En dansk gennemsnitsfamilie smider hvert år op imod 7.200 kroner i skraldespanden.

Der skal konkrete og nemme redskaber til at hjælpe familierne til at undgå madspild og sætte skraldespanden på slankekur. Derfor har stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, samlet nogle af Danmarks dedikerede madspildsbekæmpere: Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, den kendte TV-kok Timm Vladimir, mad-iværksætteren Anh Le, de gastronomiske superstjerner Francis Cardenau og Michel Michaud samt kogebogsforfatteren Louisa Lorang. Sammen har de forfattet en brugbar og enkel kogebog om madspild, 'Mad med respekt - En familiekogebog, der mindsker madspild, som er udkommet Gyldendal.

Alle opskrifter i bogen er baseret på madvarer, som er blandt dem, der typisk smides ud i danske husholdninger, og 'Mad med respekt' viser også konkret, hvordan resterne opbevares og udnyttes bedst muligt, samt hvordan måltider og indkøb planlægges med henblik på at mindske madspild.

Bogens i alt 80 opskrifter er udarbejdet af de ovennævnte bidragsydere. Prinsesse Marie skriver bogens forord og bidrager med egne opskrifter.

Gode råd, opskrifter, tips og forslag
- Vores kogebog 'Mad med respekt' vil give danske familier jordnære redskaber til at blive bedre til at udnytte maden og til at passe på både pengepungen og miljøet," siger Selina Juul og fortsætter:

- Bogen er et stor tag-selv-bord af gode råd, opskrifter, tips og forslag til, hvordan familien kan blive endnu bedre til at udnytte maden mest muligt. At undgå madspild handler i den grad om at få større respekt for mad - og for den gigantisk e proces, som har sørget for, at vi får mad på tallerkenen.

Hvert solgt eksemplar af 'Mad med respekt' udløser en donation til Folkekirkens Nødhjælp.

-lipe

5/11 2019