Ikea tjener penge på at sortere emballagen

Ikea tjener penge på at sortere emballagen

De danske varehuse har tjent over en mio. kr. på at sortere affald i varehusene. De bæredygtige ambitioner rækker dog meget længere end det

Der er penge i skrald. Faktisk så mange penge, at IKEA har slået den tidligere rekord for indtjening på salg af affald. Det seneste forretningsår har IKEA tjent mere end en mio. kr. på at sortere affaldet korrekt. Og det er ny rekord. Af den samlede mængde affald i varehusene – fratrukket affaldet i IKEA Food – har varehusene sorteret 90,7 pct. i rene fraktioner og solgt det til genanvendelse.

- Affald er sjældent noget, man forbinder med noget positivt. Men håndteret rigtigt er affald ikke bare skrald, men en ressource der kan genanvendes. Affaldssortering i vores varehuse er et vigtigt element i vores arbejde med at blive så bæredygtig en forretning som muligt. Vi bliver kompenseret for det affald, vi sorterer, mens vi skal betale for at komme af med det affald, som ikke er sorteret. Det seneste år har vi altså igen øget overskuddet på den konto. Og det viser, at bæredygtighed går hånd i hånd med en god forretning, siger Jonas Engberg, der er sustainability manager i IKEA Danmark.

Genanvendt materiale
Selvom affaldshåndtering igen har bidraget positivt til IKEAs bundlinje, er ambitionerne meget større.

- Bæredygtighed er en forudsætning for, at vi kan drive forretning. I dag, i morgen og om 20 år. For kun gennem bæredygtig brug af jordens ressourcer kan vi sikre, at vi også har grundlaget for en forretning i fremtiden. Derfor har vi en naturlig interesse i til stadighed at gøre hele vores produktion og forsyningskæde så bæredygtig som mulig. Vi har ikke råd til at lade være, siger Jonas Engberg.

Derfor arbejder IKEA målrettet med at introducere nye produkter, som i så vid udstrækning som muligt er produceret af genanvendte materialer. Faktisk er det sådan, at 24 % af den totale mængde plast og 18 % af den samlede mængde bomuld, som IKEA benytter i dag, er genanvendt. Målet er, at alle produkter i 2020 udelukkende skal bestå af genanvendt, genanvendeligt og fornybart materiale.

- Det er ambitiøst, men vi mener, vi kan nå vores mål. Alle vores produkter er designet til at bruge så få materialer som muligt og pakket i flade pakker, så vi kan transportere store mængder ad gangen. Og ved at spare materialer, genanvende råvarer og affald samt skære ned på transportomkostninger, kan vi sikre, at bæredygtigt design er attraktivt og tilgængeligt for så mange mennesker som muligt, siger Jonas Engberg

Vindmølle og solceller
På energisiden har IKEA Danmark i løbet af de seneste år skiftet belysningen i alle fem varehuse til LED, og sammen med tilpasninger i den daglige drift af bl.a. ventilationssystemer og køleanlæg har koncernen formået at nedbringe energiforbruget i varehusene med sammenlagt 7 %.

I det forgangne år producerede IKEAs vindmølle i Taastrup 1.224.778 kWh, og solcelleanlægget, som er monteret på taget af IKEA Aarhus, leverede i alt 350.139 kWh. Tilsammen producerede vindmøllen og solcelleanlægget hvad der svarede til 10,27 % af IKEA Danmarks samlede elforbrug.

-los

 

 

 

 

27/11 2017
 • BrochurerDOWNLOAD
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • Palomat

  Palomat

  Effektiv pallehåndtering
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • HSA Systems

  HSA Systems

  A Unique Imprint