Genbrug af stålemballage slår rekord

Genbrug af stålemballage slår rekord

Genanvendelsen af stålemballage i Europa har nået et foreløbigt højdepunkt. Ifølge tal fra Association of European Producers of Steel for Packaging, APEAL, bliver 80,5% af stålemballagen nemlig genbrugt, og dermed har industrien for stålemballage nået sine målsætninger tre år tidligere end beregnet

Rekorden, som bygger på data fra 2017, bekræfter, ifølge APEAL, at stål er det mest genanvendte materiale til primær emballage i Europa. Det indikerer også, at industrien har nået og endog overskredet et af sine vigtigste bæredygtighedsmål, nemlig en genanvendelsesgrad på 80% i Europa i 2020. Man er altså tre år forud for planen.

- Med 100% af den separat indsamlede stålemballage genbrugt til nye stålprodukter, forstærker tallene yderligere, at stål har nået den højeste placering for alle emballagematerialer, når det handler om at nå de høje genbrugsmål, som er foreslået i forbindelse revideringen af ??direktivet om emballage og emballageaffald inden for konteksten om cirkulær økonomi, siger Alexis Van Maercke, generalsekretær i APEAL.

- Det er endnu en vigtig præstation for branchen, og det sender en klar og tydelig besked til mærkervarer, producenter og forhandlere, om at det er på høje tid, at der bliver lagt større vægt på disse afprøvede, testede og bæredygtige emballeringsløsninger.

Ud over at være det mest genanvendte primære emballagemateriale i Europa, er stål et konstant materiale, som man kan genanvende et uendeligt antal gange uden tab af kvalitet. Worldsteel vurderer, at 75% af de stålprodukter, der nogensinde er lavet, stadig er i brug i dag.

Genanvendelse af stålemballage reducerer emissionerne og hjælper med at spare naturressourcer som jernmalm, kul og kalksten. Alsidigheden i emballagestørrelser, den lange holdbarhed og evnerne til at blive lagt på lager mange forskellige steder er endvidere med til at reducere madaffald og energiforbrug.

-hawin

 

25/6 2019