Flydebrikker emballerer vandreservoirer

Flydebrikker emballerer vandreservoirer

Flydebrikker fra danske Hexa-Cover reducerer fordampning fra vandreservoirer med op til 80 procent. Firmaet har med en ny certificering, til også at overdække drikkevand, opnået en yderligere styrkelse af markedspositionen på det australske marked

Vand er blevet en knap og værdifuld ressource. Det ved australierne bedre end nogen andre efter de ødelæggende brande, der hærgede det store kontinent i sidste halvdel af 2019 og i mange uger af 2020.

Tilgængelighed af vand fra blandt andet vandreservoirer og -bassiner var afgørende for brandslukningen, men er også en nødvendighed for landbrugets og australiernes overlevelse i al almindelighed. Det er derfor kritisk, at halvdelen af vandet i vandreserverne fordamper, eller vokser til med alger i det tørre og varme australske klima.

Kellpo A/S og Hexa-Cover A/S Thisted har i årevis samarbejdet om at levere løsningen på problemet – nu er den unikke løsning også godkendt til brug på drikkevand.

Genbrugsplast godkendt til drikkevand

Løsningen er at overdække vandoverfladen med flydebrikker. Men ikke den slags, som bringer mere plastik til verden eller risikerer at flyve af og blive en belastning for miljøet. I stedet dækkes vandet af sekskantede flydebrikker af 100 procent genbrugsplast fra Hexa-Cover.

Hexa-Cover flydebrikkerne fordeler sig selv på overfladen og forhindrer på denne måde op til 80 procent af fordampningen. Hertil beskytter brikkerne også mod alge- og bakterievækst, herunder ikke mindst E-coli.

Som de første producenter af produkter af genbrugsplastik er Hexa-Cover nu også godkendt til overdækning af drikkevand i Australien. 

– Genbrugsplasten vi anvender til Hexa-Covers er i en kvalitet, som gør det muligt for os at støbe brikkerne, så de lever op til de høje australske standarder for drikkevand. Det er en gamechanger, der for alvor åbner op for det store og meget lovende australske marked, siger Ole Petersen, CEO i Kellpo, der har produceret flydebrikker for Hexa-Cover siden 2004.

I dag leverer Hexa-Cover flydebrikker til mange forskellige typer kunder og applikationer verden over. Certificeringen åbner op for endnu mere:

– Vandmangel er et globalt problem, som kun vil blive mere udtalt i de kommende år. Med godkendelsen i ryggen går vi styrket ind i vores bestræbelser på at ekspandere vores forretning yderligere, ikke kun i Australien men globalt siger Søren Madsen, CEO, Hexa-Cover.

Hexa-Covers succes er ikke gået ubemærket hen hos Danish Export Association:

– Danske eksportvirksomheder har bæredygtige løsninger og produkter, som kan løse konkrete udfordringer internationalt, og det er Hexa-Cover et godt eksempel på. Når virksomhederne lykkes med at udvikle og sælge deres løsninger på de globale markeder, skaber det både vækst i den enkelte virksomhed og dansk økonomi, så det er afgørende for os alle, at flere lykkes med eksport, siger Halldor Halldorsson, Head of Branding and Relations, Danish Export Association.

Starter produktion i Australien

Indtil nu har Hexa-Cover afskibet flydebrikkerne til det australske marked fra Danmark. Fra marts producerer og leverer virksomheden i stedet fra egen produktion i Australien. At være til stede lokalt har stor betydning for folkene bag det innovative produkt.

– Det grønne aftryk er en helt essentiel del af alle vores projekter, og vi ønsker altid at bidrage mest muligt til en grøn og cirkulær livscyklus ved kun at benytte genbrugsplast til flydebrikkerne. Helst fra lokale kilder, så der ikke produceres ny plastik, og vi i stedet kan forlænge levetiden for det, der allerede er i omløb. Ved at producere lokalt kan vi også skære markant ned på transporttiden og forbedre vores miljømæssige aftryk yderligere, fortæller Søren Madsen.

Hexa-Cover flydebrikker kræver ikke vedligehold, har en forventet levetid på 25 år og kan derefter genbruges til nye plastprodukter.

-hawin

 

Om Hexa-Cover og Kellpo

Hexa-Cover A/S er en dansk virksomhed fra Thisted, som siden 2004 har produceret tankoverdækningsprodukter af genbrugsplast til blandt andet vand, olie og gas. Hexa-Cover er aktiv i 39 lande verden over.

Kellpo A/S Har eksisteret siden 1995, beskæftiger cirka 35 medarbejdere og har hovedsæde i Thisted. Kellpo designer, udvikler og producerer plastemballage-løsninger og industrikomponenter, herunder Hexa-Cover flydebrikkerne.

28/5 2020