fischer lancerer nyt brugervenligt emballagedesign Det nye, grønne emballagedesign fra fischer bygger på brugeranalyser og -test, og det gør det nemmere for kunden at finde det rigtige produkt på hylden. (foto: fischer A/S)

fischer lancerer nyt brugervenligt emballagedesign

fischer lancerer et nyt og brugervenligt emballagedesign der skal gøre det lettere for kunden at finde de rette produkter på varehylderne. Den nye indpakning er baseret på omfattende analyser og brugertests. Udover at tydeliggøre produktinformationerne er den nye emballage også mere bæredygtig, idet den består af en højere andel genanvendt materiale og samtidig er lettere at bortskaffe på korrekt vis

Selvom indholdet selvfølgelig er vigtigere end emballagen, spiller de ydre elementer alligevel en rolle for både slutbrugeren og miljøet.

På den baggrund har befæstelsesproducenten fischer udarbejdet et nyt emballagedesign, der tager hensyn til både brugervenlighed og bæredygtighed.

Brugervenlighed fra inderst til yderst
Den nye emballage til befæstelsesprodukter fra fischer skal forsimple produktvalget for kunden. Derfor er designet funderet på omfattende brugeranalyser og -tests for at afklare, hvordan kunderne orienterer sig om og udvælger produkter.

På den baggrund skal den nye indpakning sikre effektiv identifikation af den rette vare. Dermed kan håndværkerne hurtigt, nemt og bekvemt forlade butikken eller lageret med det rigtige produkt i hånden.

Først og fremmest er produktet gjort synligt via et gennemsigtigt plastikvindue i pakningen, så man kan genkende indholdet.

Dertil er der en tydelig angivelse af produktets kategori, materiale og dimensioner, som gør det enkelt at afkode de produktspecifikke egenskaber.

Således kan håndværkeren nu glæde sig over, at f.eks. byggematerialernes udtræksværdier nu er tilføjet til emballagen på enkelt vis.

Her kan forbrugeren desuden nemt finde links til yderligere digital produktinformation, der bidrager til valget af det helt rigtige produkt fra start.

Og det må gerne være nemt ifølge Lars Holbæk, der er Nordic Product Manager hos fischer:

- Vi er stolte over, at der er taget udgangspunkt i reelle data og kundeoplevelser i designet af vores nye emballage. Vores kunder vil langt nemmere og hurtigere kunne finde det, de leder efter, grundet øget gennemsigtighed i form af både kig til produktet og en tydeligere beskrivelse af indholdets egenskaber.

Ud over at være informativt kommer den nye indpakning desuden med et attraktivt og unikt udtryk. Det nye pakningsdesign er afprøvet af slutbrugerne, og det bidrager til et ensartet udseende for fischers produkter på tværs af varekategorier.

Emballagens grønnere livscyklus
Udover at tage hensyn til brugerne er den nye emballage også udviklet med bæredygtigheden for øje, og derfor indeholder den en stor andel af genanvendte materialer.

Faktisk er de nye plastikposer lavet af 65-90 % genbrugsmaterialer, imens kartoner og blisterpakninger består af mere end 90 % genanvendte materialer.

I den anden ende af emballagens livscyklus er den nem at skaffe sig af med på korrekt vis, og dertil er indpakningen 100 % genanvendelig.

Således er hele værdikæden tænkt ind i det nye indpakningsdesign, der også er optimeret i forhold til både pakkestørrelser og -kvalitet for at sikre optimal varehåndtering.

- fischer har længe arbejdet målrettet med bæredygtighed, og derfor var det helt naturligt for os også at kigge på muligheden for at reducere vores emballages miljøpåvirkning samtidig med, at vi gjorde den mere brugervenlig, forklarer Lars Holbæk.

-hawin

Læs mere om energi og miljø

5/12 2022
Overskuds medicoplast bliver til designertasker

Overskuds medicoplast bliver til designertasker

Plastproducenten Carmo fra Danmark og den svenske taskeproducent Hinza har indgået nyt partnerskab, som giver overskudsplast fra medicoindustrien nyt liv gennem designertasker

Næsten halvdelen af os smider stadig mad ud

Næsten halvdelen af os smider stadig mad ud

På trods af mange indsatser og kampagner, har danske husholdninger fortsat svært ved at komme madspild til livs. Især overskredne holdbarhedsdatoer men også overskydende middagsrester og glemte madvarer udfordrer danskernes kamp mod madspild. Hele 44 procent af befolkningen stadig smider mad ud en gang om ugen

Änglamark vinder Sustainable Brand Index 2023

Änglamark vinder Sustainable Brand Index 2023

De danske forbrugere peger på Änglamark, når de skal vælge det mest bæredygtige brand. Det er Ânglamarks stærke position inden for økologi, høj troværdighed og koblingen til Coop, der sender Änglamark til tops på Sustainable Brand Index 2023

Interpack står for døren

Interpack står for døren

Når interpack 2023 slår dørene op i Düsseldorf fra den 4.-10. maj 2023, er omkring 2700 virksomheder fra hele verden klar til at præsentere banebrydende teknologier og emballagetrends fra hele værdikæden, som både kan skabe vækst og bidrage til at løse nogle af industriens udfordringer

Ny autolak sænker CO2-udslippet med 40 procent

Ny autolak sænker CO2-udslippet med 40 procent

Det er ikke kun bilers brændstoftype, der er i en rivende grøn udvikling. Alt lige fra elementer inde i bilen til lakeringen af bilerne er under den grønne lup. Senest har kemivirksomheden BASF lanceret en autolak, som sænker CO2-udslippet med op til 40% per lakering. BMW Group er den første bilproducent til at tage metoden til sig

Nyt online-værktøj hjælper virksomheder med udfasning af PFAS

Nyt online-værktøj hjælper virksomheder med udfasning af PFAS

EU's planer om at forbyde PFAS-kemikalier vil have en enorm indflydelse på virksomheder globalt. Måske også mere forventet, da mange producenter er uvidende om, at de kan have PFAS-kemikalier i deres produktlinje. Et nyt onlineværktøj fra NGO'en ChemSec, vil hjælpe virksomheder med at identificere "evighedskemikalierne" og bruge alternativer

Nu skal madspild også bekæmpes til søs

Nu skal madspild også bekæmpes til søs

Molslinjens tre hurtigfærger på Kattegat tilbereder og anretter hver dag store mængder af mad til de sultne færgegæster. Men nu kan rejsende på dagens sidste afgang mod Aarhus også redde sig et godt måltid med hjem og samtidig være med til at bekæmpe madspild. Færgerne er netop tilmeldt madspildsordningen Too Good To Go

Læserundersøgelse på PackMarkedet

Læserundersøgelse på PackMarkedet

Vi vil gerne gøre både PackMarkedet og packm.dk bedre. Til det formål har vi brug for læsernes input. Klik ind på linket herunder og læs nærmere om undersøgelsen. Det tager ca. tre minutter at komme igennem den

PackMarkedet læserundersøgelse

PackMarkedet læserundersøgelse

Vi vil gerne gøre både PackMarkedet og packm.dk bedre. Til det formål har vi brug for læsernes input. Klik ind på linket herunder og læs nærmere om undersøgelsen. Det tager ca. tre minutter at komme igennem den