Designkonkurrence åben for bidrag

Designkonkurrence åben for bidrag

Metsä Board arrangerer igen i år konkurrencen Better with Less, som præmierer miljøvenlige emballager til bl. a. fødevarer, kosmetik og e-handel

Af Lisbeth Petersen

Da den finske emballageproducent Metsä Board i fjor for første gang opfordrede emballagedesignere til at komme med nye bud på mere miljøvenlige emballageløsninger, kom der over 300 bidrag fra 38 lande.

Nu åbner ’Better with Less’ igen for deltagelse. Frem til den 5. januar 2020 kan både designstuderende og professionelle designere fra hele verden tilmelde deres forslag til bæredygtige designs indenfor kategorierne fødevarer, kosmetik og e-handel. Desuden er der en fjerde kategori, som går under navnet ’wild card’, og hvor øvrige emballager med høj grad af miljøhensyn kan være med.

 I wild card kategorien gik førsteprisen sidste år til Jeroen Caelen, som har designet toiletpapiremballagen uden plastik. ’Paptårnet’ er fremstillet af genbrugspap, som også  kan holde balancen efter åbning og dermed samtidigt fungere som toiletrulleholder.

- Vi har brug for at udfordre emballageindustrien med nye løsninger, nye måder at tænke på og nye opfindelser. Konkurrencen handler om at mindske miljøpåvirkningen uden at gå på kompromis med oplevelsen af varemærket, og vi vil bidrage til innovative og bæredygtige emballageløsninger, siger jurymedlem og  talsmand for konkurrencen, Ilkka Harju , som er direktør for Packaging Services i Metsä Board.

Derudover vil Metsä Board belønne en designstuderende med muligheden for at komme i praktik hos teamet for emballagedesign i virksomhedens Excellence Center i Äänekoski i Finland.

 

Sidste års vinder i kategorien e-handel, Iiro Numminen har udviklet en papæske, som kan bruges til forsendelser af produkter i mange forskellige størrelser uden brug af f.eks. bobleplast. Et inderstykke af pap, der er udstanset i et netværk af  trekanter, kan formes efter produktet, og holder på det under transporten.

Vinderne af Better with Less bliver kåret i løbet af foråret 2020, og der er en førstepræmie på 7000 euro, mens anden- og trediepladserne modtager henholdsvis 2000 og 1000 euro.

Juryen består af en række eksperter i emballagedesign fra hele verden.

 

5/9 2019