Designet er vigtigt for emballagens genanvendelsen

Designet er vigtigt for emballagens genanvendelsen

Hvordan en plastemballage er designet, kan være meget afgørende for, om den kan genanvendes. On-line platformen RecyClass anskueliggør hvor godt virksomheders emballage scorer, når det handler om genanvendelse

Mange brancher er optagede af, hvad der sker med deres produkter, når de er udtjente. Det gælder også plastemballager. Og muligvis spørger distributører, detailforhandlere eller forretningspartnere ind til producenternes vurdering af plastemballagernes genanvendelighed. Har man ikke svar på rede hånd, er der hjælp at hente.

Superfos er nemlig blandt de producenter af plastemballage, der opfordrer til selvevaluering af plastemballagers genanvendelighed på on-line platformen RecyClass.

Det er et brugervenligt værktøj, som alle kan bruge, og som løbende bliver tjekket og vedligeholdt af en række eksperter i genanvendelse.

Kvalitativ bedømmelse fra A til F

Grundlæggende handler det om at man skal besvare en lille serie af spørgsmål om ens plastemballager, hvorefter man modtager en kvalitativ bedømmelse, der går fra A til F, plus en rapport.

Et eksempel på et spørgsmål er: ”Hvilket materiale er lukkemekanismen fremstillet af?” Et andet lyder: ”Er mere end 95% af den samlede emballagevægt  fremstillet af én type polymer?”

I sidste ende kan en runde med RecyClass-værktøjet betyde, at virksomheder sætter en ændring af emballagedesign i gang.

Lars Skjold Frederiksen, R&D Project Manager, Superfos, forklarer:

- RecyClass er et bemærkelsesværdigt og grundigt initiativ, der går på tværs af brancher for at fremme genanvendelse af plast i Europa. Det handler om at understøtte en højere kvalitet i genanvendelsen gennem emballagedesign, sådan at emballagen allerede fra start er produceret hensigtsmæssigt i forhold til de genanvendelsesteknologier, der er adgang til. Det bakker vi fuldt ud op om.

Mono-materiel er en fordel

Berry Global Inc. er et engageret medlem af RecyClass, og Superfos, der en virksomhed i Berry Global, tilbyder flere slags emballageløsninger, som udløser en positiv bedømmelse.

Det skyldes, at de er mono-materielle, indeholder husstandssorteret plast eller er sorte uden den farvekomponent, der kaldes carbon black.

RecyClass platformen findes i flere sprogversioner: tysk, italiensk, spansk, fransk og engelsk.

Superfos hjælper gerne virksomheder, der har brug for hjælp til at bruge RecyClass værktøjet, og man assisterer også med eventuelle designændringer, der kan forbedre plastemballager, så de i høj grad bliver genanvendelige.

-hawin

15/12 2020