Dansk opfindelse holder styr på dåserne

Dansk opfindelse holder styr på dåserne

Can Collector er en ny og miljøvenlig beholder, designet til at håndtere, opbevare og transportere fyldte og tomme øl- og sodavandsdåser.

Af Lisbeth Petersen

Det danske pantsystem er et cirkulært økonomisk system, som sikrer lav miljøbelastning, men det kan gøres bedre, mener opfinderen af beholderen Can Collector, Erling Mogensen fra Middelfart.

Han arbejder for at bringe miljøbelastningen endnu længere ned med den patenterede beholder, der er designet til at opbevare øl- og sodavandsdåser. Beholderne kan også stables ind i hinanden, så dåserne fylder mindre f.eks under køkkenvasken eller i et skab.

Når Can Collector'en er fyldt op, hanker man bare op i den, og begiver sig mod nærmeste pantstation. Det gør det nemt at transportere dåser til pantindlevering,og man slipper for bøvlet med klistrede plasticposer.

Can Collector kan også bruges til at bære sine nyindkøbte dåser hjem i, ligesom den er praktisk at have med til festivaler og på picnic. På den måde risikerer man heller ikke at glemme sine tomme dåser.Produceret af genanvendelige materialer
Materialet der anvendes til Can Collector er PEHD (Poly Ethylen High Density), som tilhører gruppen Polyolefiner.

- Man kan med god samvittighed bruge sin Can Collector igen og igen. Nye undersøgelser viser, at Polyolefiner kan genanvendes op til ca. 10 gange. Herefter kan det afbrændes, og varmen herfra kan bl.a. bruges til centralvarme.
Ved en optimal afbrænding af PEHD er restprodukterne primært vand og kuldioxid. Over 100 år er klimapåvirkningen og 'The Global Warming Potential' (GWP) således meget lav, lyder det i en pressemeddelelse fra Can Collector

12/8 2019