Bæredygtighed fra første fløjt

Bæredygtighed fra første fløjt

Fødevareklassificeret film af genanvendt plastik sikrer produkterne længere liv på hylderne og minimere dermed spild af ressourcer. Sealed Air er klar med løsningen

I 2018 annoncerede Sealed Air at man satte sig for at designe og fremskynde udviklingen af innovative emballageløsninger, så de inden 2025 bliver 100% genanvendelige eller genbrugelige.

Med det Sealed Air selv kalder verdens første fødevareklassificerede bløde plastfilm, der indeholder Certified Circular Resins, CCR, har emballageproducenten taget et vigtigt skridt på vejen mod at indfri målsætningerne.

Tre gange tyndere

Den nye Cryovac Brand rBDF S10 Film bliver fremstillet ved hjælp af op til 30% fødevareklassificeret CCR, der er certificeret af International Sustainability & Carbon Certification, ISCC. Den uafhængige organisation er blandt de førende inden for akkreditering af materialer og processer til brug i cirkulær økonomi.

Sammen med det høje niveau af genanvendt plastindhold hjælper Cryovac Brand rBDF S10 Film fødevarevirksomheder med at forbedre deres bæredygtighed yderligere via den ultratynde barriere.

Som Sealed Air kommer ind på i deres omtale af produktet, er filmen med 21 my en tredjedel lettere end de almindeligt anvendte Flow Pack Wrappers og tre gange tyndere end andre termoformbare film.

Arnaud Brunet, Fluids and Adjacent Markets Platform Director hos Sealed Air, er da også godt tilfreds med produktet og de fordele, man dermed tilbyder kunderne.

- Den innovative brug af CCR i Cryovac Brand rBDF S10 Film supplerer perfekt krympemballagens ultra-tynde, høje udnyttelse, den mekaniske modstandsdygtighed og antidug ydelsen. Tilsammen danner de et emballagesystem, der er tilpasset den cirkulære økonomi, der både sigter mod at mindske affald, og at nytænke løsningerne, siger han.

Bedre eksponering af fødevarer

Filmens finish med højglans og gennemsigtig klarhed forbedrer eksponeringen af fødevarer, hvilket fremmer salget samtidig med, at man reducerer spild.

Lækagesikre lukninger, hermetisk forsegling og en beskyttende barriere minimerer yderligere spild ved at sikre fødevarernes integritet og forlænge  deres holdbarhed. Filmen kan bruges til at pakke fødevare med eller uden bakker. Omviklingsfilmen med modificeret atmosfære er ideel til frisk rødt kød, fjerkræ, fisk, røget og forarbejdet kød, ost og færdigretter.

Som Arnaud Brunet ser løsningen, udgør den indbegrebet af, hvordan Sealed Air støtter virksomhedernes supply chain af fødevarer og hjælper dem med at leve op til kravene om en cirkulær økonomi.

- I udvikling og design af emballageløsninger, der optimerer ressourcer og forbedrer effektiviteten, omfavner vi bæredygtighed fra første fløjt, siger Arnaud Brunet.

-hawin

2/12 2020