Bæredygtig papiremballage med plastens fordele

Bæredygtig papiremballage med plastens fordele

Scanlux Packaging introducerer Paptic, en papirbaseret emballage, som er 100 % plastikfrit og bæredygtigt og som har høj slidstyrke, holdbarhed og formbarhed

Klima, miljø og grøn omstilling er på alles læber, og derfor må virksomheder og brands tilpasse sig de nye forventninger. Det er især forbrugerne, der bliver mere og mere miljøbevidste og samtidig bliver de politiske restriktioner på miljøområdet skærpet.

Samlet set, stiller det høje krav til virksomheder og brands, der skal tænke i nye, innovative og ikke mindst bæredygtige emballageløsninger, for at forblive konkurrencedygtige.

Scanlux Packaging introducerer Paptic, der er 100% plastikfrit og bæredygtigt – uden at det mister sin høje slidstyrke, holdbarhed og formbarhed.

Samtidig er det muligt gennem Scanlux Packagings FSC certificering, at få det attraktive bæredygtighedsmærke på emballagen, så der er dokumenteret bæredygtighed ind i hele produktionen.

- Både forbrugere og politikere har fået øjnene op for, klimabelastningen i forhold til hvilket materiale vi anvender til butiks- og webshop emballage. Det kan mærkes hos vores kunder, der må tilpasse og nytænke deres produktion, distribution og logistik i mere bæredygtige retninger, fortæller Jan Kornelius, der er administrerende direktør hos Scanlux Packaging.

Han fortsætter:  

- Vi vil, som vores kunders design- og emballagepartner, gå forrest når det gælder om at tilbyde bæredygtige og miljøvenlige løsninger til butikker og webshops i hele Europa. Derfor er vi begejstrede over at kunne tilbyde Paptic, som vil gøre en positiv og bæredygtig forskel i kundernes emballagevalg.
 
Når kvalitet, holdbarhed og bæredygtighed går hånd i hånd

Paptic forener og udnytter de bedste kvaliteter, som man finder i henholdsvis papir, plastik og tekstil. På den måde skabes en unik sammensætning af materialer, der giver:

Høj kvalitet ved print på materialet (ligesom ved papir)

Ekstrem holdbarhed (ligesom ved plastik – kan bruges op til 100 gange)

Blødhed, fleksibilitet og alsidighed (ligesom tekstil).

Genanvendelse - forbrugerne kan lægge det i papiraffaldsspanden til pap og papir


 
Paptic er derfor et super slidstærkt, praktisk og miljøvenligt materiale, der har utallige anvendelsesmuligheder. Men det bæredygtige perspektiv er slet ikke begrænset til at være et spørgsmål om materialer.

Fremstillingsprocessen for Paptic er nemlig gennemsyret af bæredygtighed fra start til slut

Bæredygtighedsperspektivet i Paptic bygger på følgende fem principper:

1 Vedvarende råmaterialer: Paptic består af træfibre med en mindre mængde cellulosebaserede viskosefibre.
2 Ressourceeffektivt: Paptic fremstilles ved hjælp af teknikken ”Foam Forming”, der bruger skum frem for vand til processen.   Det reducerer vandforbruget med 50 %, sparer energi og gør processen langt mere omkostningseffektiv.
3 Genbrugsvenligt: Optimal holdbarhed, fleksibilitet og kvalitet, der forlænger emballagens brugsværdi og levetid.
4 Bionedbrydeligt: Materialet er 100% bionedbrydeligt.
5 Genanvendeligt: Kvalitetsfibrene kan genanvendes til produktion af nye emballageprodukter sammen med enten papir eller pap.

Paptic er med andre ord et bæredygtigt, højt performende og omkostningseffektivt high end-materiale, der ifølge Scanlux Packaging har et kæmpestort kommercielt potentiale for mange virksomheder – ikke mindst i brandingøjemed.
 
 
Stribevis af anvendelsesmuligheder og brandingfordele

De miljøbevidste forbrugeres brandpræferencer og købsbeslutninger orienterer sig i stigende grad mod bæredygtige værdier. Her kan Paptic være med til at styrke og brande virksomheders bæredygtige profil – og dermed gøre brand og produkter mere attraktive.

Materialet har enormt stor signalværdi, og med det rette emballagedesign kan man både differentiere sig fra konkurrenterne på markedet og positionere dig stærkt som ”top of mind” hos potentielle kunder.

Der er mange anvendelsesmuligheder med Paptic inden for både fysisk detailhandel og ehandel:

Bæreposer

Gaveposer

E-handelsemballage

Gaveindpakning

Kuverter

Skoposer

Beklædningsposer

Støvposer

Kosmetiktasker
 

 

-hawin

12/5 2020