Specialdesignet beholder til indsamling af ansigtsmasker

Specialdesignet beholder til indsamling af ansigtsmasker

Finsk samarbejde mellem Metsä Board, Capertum og Futupack har resulteret i en bølgepapbeholder til hygiejnisk bortskaffelse af et af verdens pt. mest anvendte produkter

Hundrede af millioner af ansigtsmasker bliver hver dag brugt over hele verden her under coronapandemien. Men efter brug havner maskerne alt for ofte i offentlige skraldespande, på gaden eller i naturen.

Nu har Metsä Board sammen med emballagedesignbureauet Futupack og bølgepap-forarbejdsningsvirksomheden Capertum fremstillet en beholder, der er specielt beregnet og designet til hygiejnisk indsamling af brugte ansigtsmasker. Og i designet er der taget særligt hensyn til såvel de anvendte materialer som anvendelighed og bortskaffelse af beholderen.

Futupack er en finsk virksomhed, der designer bæredygtige emballageløsninger.

-Vi ønskede, at maskebeholderen skulle være så æstetisk som muligt, så den let kunne placeres i ethvert indendørsmiljø. Containeren leveres flad i flad tilstand, og kan monteres hurtigt. Som hjælp er der en trykt instruktion på selve containeren. Når den er fyldt, er det let at lukke låget, hvorefter beholderen kan efterlades sikkert og hygiejnisk til forbrænding, siger Jani Mäkipää, Lead Packaging Engineer hos Futupack.

Metsä Board Pro WKL 160g/ m2, en overtrukket hvid kraftforing, er brugt som øverste foring på maskebeholderen. Den finske bølgepapvirksomhed Capertum har brugt silketryk på overfladen- Beholderen er let og robust takket være den hvide kraftliners friske fiber, mens det slanke og lette design gør det nemt at placere den i forskellige offentlige indendørs miljøer.

-Med urbaniseringen og en voksende befolkning bliver hygiejniske affaldsløsninger stadig vigtigere. Covid-19-pandemien har medført sine egne udfordringer for affaldshåndtering. Vi er glade for at kunne tilbyde en løsning på dilemmaet med at slippe af med brugte ansigtsmasker, siger Ilkka Harju, EMEA & APAC hos Metsä Board, der har deltaget i designprojektet med Futupack.

-lipe

18/1 2021