Smurfit Kappa vinder tre ScanStar priser

Smurfit Kappa vinder tre ScanStar priser

En papæske til transport af fersk fisk, et papbaseret lysarmatur og et pladsbesparende butiksdisplay til ckokolade tog hver sin pris til Smurfit Kappas svenske og norske afdelinger , da vinderne af den nordiske emballagekonkurrence ScanStar blev præsenteret i tirsdags

Af Lisbeth Petersen

Alle tre Smurfit Kappa emballagerne, der er blevet tildelt priser i ScanStar-konkurrencen, har fokus på at kombinere bæredygtighed med mulighed for effektiv marketing ved hjælp af print.

Papir erstatter EPS
Emballageløsningen Fresh Fish Concept gør det f.eks. muligt for den globale fiskeindustri at udskifte EPS med en pladsbesparende papirbaseret emballage, der leveres som en 'flad pakke, og er i stand til at pakke frisk fisk med is umiddelbart efter fangst for at bevare den kølig og frisk.

Papir erstatter metalplader og plast
Hos det svenske belysningsfirma, Fagerhult har metalplader og plast traditionelt været selskabets hovedmaterialer til armaturer. Men nu har virksomhedens største produkt Multilume, som er et populært loftsarmatur i offentlige bygninger fået en afløser i massivt pap, som bliver brugt til opsætningen. Dermed er armaturet nu både emballage og en del af produktet, og det passende blevet navngivet Re: Think.

Display og transportemballage i et
Redesignet af den internationale fødevarekoncern Mondelez's butiksdisplay til Marabous mørke premiumchokolade løser en række problemer.

Transportemballagen sparer plads under transporten og kan bruges til det færdige display, som er let at samle og også rummer flere chokoladekager end tidligere.

Mangeårigt bæredygtighedsinitiativ
Smurfit Kappas salgs-, marketing- og innovationsdirektør Mariette Lindsjö mener, at papirbaseret emballage, ud over alle de bæredygtige fordele, også giver fremragende muligheder for markedsføring gennem tryk.

- Vores designere forsøger altid at finde nye måder at skabe bæredygtige løsninger, der styrker kundernes mærker. Og det er fantastisk sjovt, at ScanStarjuryen også bekræfter deres indsats på denne måde, siger hun.

Og Smurfit Kappas administrerende direktør i Norge og Sverige, Per Frederiksen glæder sig også meget over priserne

-De er et bevis på, at vores mangeårige, internationale bæredygtighedsinitiativ 'Better Planet Packaging fortsat skaber innovative og vedvarende emballageløsninger, der kan erstatte materialer som plast og metal, siger han.

1/9 2021