Ny emballage letter håndværket

Ny emballage letter håndværket

Det blå NKT Fasteners sortiment har fået et stort facelift. Resultatet er et nyt emballagesystem i en robust FSC-paptype, der takket være enkle farvekoder og et intuitivt, multifunktionelt æskedesign gør det nemmere at finde de helt rette skruer til opgaven og opbevare dem sikkert uanset vind og vejr

En skrue er ikke bare en skrue: Sådan har mantraet lydt for den velkendte blå håndværker-favorit NKT Fasteners i over 120 år. Men det samme kan nu også i høj grad siges om de æsker, som skruerne pakkes i, for NKT Fasteners lancerer et helt nyudviklet emballagesystem, der dog trods masser af opgraderinger stadig kendetegnes ved en markant blå farve.

Mindsker byggeprocessens miljøaftryk
Den nye emballage fra NKT Fasteners er baseret på flere års test og tæt løbende dialog med håndværkerne om de behov, der kendetegner arbejdsdagen både på byggepladsen, bag rattet og i byggecenteret. Produktchef Anders Nissen fra ITW Construction Products, der står bag NKT Fasteners, forklarer, at man til at starte med identificerede over ti kritiske punkter, som emballagen skulle afhjælpe, på baggrund af dialogen med brugerne:

- Det vigtigste hensyn har været at sikre, at håndværkerne får en emballage, der virkelig er gennemtænkt i forhold til de udfordringer, som de står med i hverdagen. Den skal kunne holde til det hårde liv i udendørs miljøer og til at blive åbnet og lukket gentagne gange, ligesom den skal være nem og enkel at bruge.

- Samtidig skal emballagen være nem at komme af igen med på en miljømæssigt forsvarlig måde og være fremstillet bæredygtigt, så man mindsker byggeprocessens miljømæssige aftryk. Her havde vi fra starten et klart ønske om at skabe en løsning, der uden bøvl kan genanvendes og ikke blot bortskaffes via en tur på forbrændingsanlægget, fortsætter han.

Produktchef Anders Nissen (t.v.) og salgschef Normann G. Karlsen (t.h.) fra ITW Construction Products, der står bag NKT Fasteners. 

Nyt design gør arbejdsdagen nemmere
Det nye emballagesystem er fremstillet i en FSC-certificeret paptype, der især udmærker sig ved stor holdbarhed og robusthed. Æskerne bevarer derfor styrken, selv når de er våde. Og når de tørrer igen, genvindes både form og fuld funktionsdygtighed. Dermed er der ingen risiko for at tabe hundredvis af skruer i mudder eller ned mellem brædder på grund af en skrueæske, der ikke kan holde til vind og vejr på byggepladsen.

Samtidig forsynes æskerne nu med enklere farvekoder og simplere, mere læsbar information, som gør det nemt at vælge den rette skrue til den aktuelle opgave. De nye æsker er samtidig forsynet med en større skuffeåbning, der længe har været et ønske ude i markedet. Den gør nemlig, at håndværkerne har helt fri adgang til skruerne, selv om de fx står på en reol bag i varebilen eller i en containerløsning på byggepladsen.

Optimering af info på etiketterne
- Æskerne er ligeså meget værktøjer som de skudpistoler, håndværkerne anvender, og derfor har vi lagt en masse tid og energi i at udvikle dem, så de matcher de behov, der er på byggepladsen anno 2020. Og det er ikke kun håndværkerne, vi har haft dialog med, for også forhandlerne havde en række ønsker i forhold til opbygningen af varespejl samt effektiv indretning og logistik ude i deres forretninger, forklarer Normann G. Karlsen, der er salgschef hos ITW Construction Products.

Han nævner som eksempel, at da ITW Construction Products testede det nye æskedesign i field test, blev det hurtigt klart, at den absolut vigtigste information på etiketten er skruens dimensioner, fx 5,0 x 50, samt dens udformning.

- Det er de oplysninger, som langt de fleste bruger til at identificere det produkt, de leder efter. Derfor er netop dimensionen det største individuelle tekstelement, ligesom vi har tilføjet nøjagtige 1:1 illustrationer, så det bliver nemt at se, hvordan produktet ser ud, siger Normann G. Karlsen, og tilføjer, at  ITW Construction Products hen over efteråret afholder en række træningsdage på virksomhedens nordiske hovedsæde i Middelfart, så forhandlerne bliver optimalt klædt på til det nye emballagesystem fra NKT Fasteners.

-lipe

13/11 2019