Metsä Board præsenterer avanceret center til fremtidens pap og emballage

Metsä Board præsenterer avanceret center til fremtidens pap og emballage

Den finske virksomhed har åbnet sit Excellence Center, der er beliggende i det unikke, bioøkonomiske område i Äänekoski. Her skal der forskes i, udvikles og produceres nye, bæredygtige produkter

Med sin avancerede teknologi til forskning og udvikling af emballage og pap - både når det gælder design og ydeevne - har centret til formål at fremskynde innovation inden for materialer og emballage. Derudover skaber det en platform for globalt samarbejde med kunder og teknologipartnere.

- Da mængden af emballage fortsætter med at stige, kræves der nye, bæredygtige løsninger til at erstatte fossile materialer og sikre cirkulære processer. Konceptet for Excellence Center muliggør pap og emballageløsninger, der tager højde for hele værdikæden, og ikke kun dens individuelle dele. Med materialeviden, kompetencer og de værktøjer, der nu er tilgængelige, kan vi optimere ydelsen gennem hele emballagens livscyklus, siger Mika Joukio, administrerende direktør for Metsä Board.

Moderne laboratorium og virtuel butik
Excellence Center har et samlet areal på 1.500 m2, og rummer bl.a. et designstudie til emballering, et center for feedback fra kunder og et moderne laboratorium med mere end 100 forskellige målemetoder og analyser. Centret har også en virtuel butik og et computerstøttet værktøj, CAE, til sofistikeret simulering og analyse af emballagens ydeevne.

 Metsä Boards Excellence Center kombinerer virksomhedens egne kompetencer og grundige viden om fiberbaserede løsninger med andre eksperter og partnere, som f.eks. leverandører af materialer og teknologi, opstartsvirksomheder, universiteter og forskningsvirksomheder. Der bliver også arrangeret virtuelle workshops, så der er mulighed for samarbejde, selv om man måske ikke kan møde fysisk.

- Bæredygtig og genanvendeligt pap fremstillet af frisk fiber kan bruges til emballering på mange måder. Fiberbaseret emballage har meget at tilbyde, og sammen med vores partnere og det nye Excellence Center vil vi opdage endnu flere muligheder.  Dem har jeg store forventninger til, både her og nu og fremover, siger Mika Joukio.

Äänekoskis verdens-unikke økosystem for bioøkonomi inkluderer den næste generation af bioproduktfabrik, en papfabrik, et anlæg til krydsfiner, Pro Nemus besøgscenter og et demonstrationsanlæg til tekstilfibre.

-lipe

14/9 2020