Kvalitetsjordbær får nye æsker

Kvalitetsjordbær får nye æsker

Metsä Board og DS Smith har sammen med deres partnernetværk skabt en moderne æske af høj kvalitet til jordbær og andre bær

Bølgepap bruges traditionelt til æsker for at beskytte bær og frugt i hele produktionskæden. Den ekstra værdi det giver til eksponering og branding, går dog endnu længere. Metsä Board og DS Smith har sammen med deres partnernetværk skabt en moderne æske af høj kvalitet til jordbær og andre bær. Emballagen er trykt med procesfarve og fuld HD-teknologi, hvilket har resulteret i lavere farveforbrug og meget høj trykkvalitet med klare farver.

- Der er ikke brugt vektorgrafik til emballagedesignet som man normalt benytter til transportkasser. I stedet er der anvendt et fotobaseret flerfarvet tryk. Det var en ekstremt krævende proces, der krævede en bestrøget hvid kraftliner af høj kvalitet, siger Ville Laiho fra DS Smith, der producerede emballagen.

Bølgepappet består af en EB dobbeltbølge og er fremstillet med MetsäBoard Pro WKL 175 g/kvm som outliner.

Bæræsken er sikker til direkte kontakt med mad, da materialet er lavet af jomfrufiber. Derudover klarer æsker af jomfrufiber variationer i fugtighed bedre end æsker af genbrugsfibre. På vejen fra producent til forbruger kan fugtighedsforholdene variere betydeligt, og emballagen skal derfor beskytte produktet gennem hele forsyningskæden. Efter endt brug er bølgepappet let at genbruge.

- Bæredygtighed er en stærk tendens, hvilket afspejles i at forbrugere og brandowners ønsker at gå fra plast til fiberbaserede materialer for at reducere emballagens CO2-aftryk. Emballage af jomfrufiber er derfor fremtidens materiale, siger Ilkka Harju Packaging Design Director, EMEA og APAC i Metsä Board.

- Sortimentet af førsteklasses bæræsker suppleres snart med en karton, der kan erstatte emballager af plast.

Ud over DS Smith var to andre virksomheder i Metsä Boards Excellence Center-partnernetværk involveret: Marvaco, der lavede repro, og Futupack, som i fremtiden vil levere mindre mængder til avlerne i samarbejde med DS Smith.

-hawin

 

8/12 2020