DS Smith indgår globalt partnerskab med Ellen MacArthur Fonden(Foto: John Nguyen/PA Wire)

DS Smith indgår globalt partnerskab med Ellen MacArthur Fonden

Partnerskabet skal sætte fart på udviklingen inden for den cirkulære økonomi med bæredygtige, innovative idéer inden for emballagebranchen, herunder genanvendelse og CO2-reduktion i den hurtigvoksende e-handelssektor

Den britiske emballagevirksomhed DS Smith, der har sit danske hovedsæde i Grenaa, har indgået et globalt partnerskab med Ellen MacArthur Fonden.
Samarbejdet med Ellen MacArthur Fonden er et led i virksomhedens ambitiøse bæredygtighedsstrategi, der består af 9 langsigtede bæredygtighedsmål. Det ultimative mål for emballagevirksomheden er, at den inden udgangen af 2025 skal producere 100% genanvendelig eller genindvindelig emballage.

I det nye partnerskab vil DS Smith fortsætte deres arbejde med at designe innovative emballageløsninger, der understøtter den cirkulære økonomi. Arbejdet bygger videre på nylige initiativer for at nedbringe antallet af fibre i virksomhedens bølgepap og genanvendelse af "to-go" forbrugsvarer som eksempelvis kaffekopper.

Samtidigt dedikerer emballagevirksomheden 1 mio. britiske pund fra deres velgørenhedsfond til investeringer i projekter inden for bæredygtighed og uddannelse. Dette initiativ vil kickstarte lokale projekter i Europa og Danmark for at gøre en forskel i lokalsamfund, virksomheden opererer i.

Miles Roberts, CEO hos DS Smith udtaler:

- Vores forretningsmodel er funderet på den cirkulære økonomi og dette partnerskab er ekstremt vigtigt for vores fortsatte udvikling af produkter og serviceydelser. Vores medarbejdere er stolte af vores stærke fokus på bæredygtighed, og de ting vi gør i deres lokalsamfund, men vi kan altid gøre mere. Den indsigt og viden samarbejdet med Ellen MacArthur Fonden kan give os, er uvurderlig, og til gengæld kan vores innovative løsninger inden for emballage hjælpe fonden med at sætte skub i den cirkulære økonomi.

- Jeg er også meget glad for, at vi nu proaktivt kan støtte meningsfulde projekter i vores lokalsamfund, der fokuserer på bæredygtighed og uddannelse af vores kommende generationer.

Stifter af Ellen MacArthur Fonden, Ellen MacArthur udtaler:
- Vi glæder os over at kunne byde DS Smith velkommen som en af vores globale partnere i Ellen MacArthur Fonden. DS Smith har en stærk historie som en innovativ virksomhed, og via vores partnerskab kommer vi til at gentænke materialer, forretningsmodeller og problematisk affald for at skabe løsninger funderet i den cirkulære økonomi. Ved at være innovative og se problemerne som en helhed, har vi store muligheder for at gentænke vores økonomi, så den kan fungere på lang sigt. Jeg glæder mig til at finde ud af, hvad vores samarbejde kan gøre for at accelerere dette skift.

DS Smith er Europas største aktør inden for genindvinding af bølgepap og papir. De opererer i 17 lande og håndterer hvert år 5 mio. tons genbrugsmaterialer. Virksomheden indgår også i forsøg på at løse udfordringerne med at indsamle og håndtere den kraftigt stigende mængde e-handelsemballage og produkter, der er svære at genanvende, som eksempelvis to-go kaffekopper.

Sammen med Fondens eksisterende globale partnere, Intesa Sanpaolo, Danone, Google, H&M, Nike, Phillips, Renault, Solvay, SC Johnson og Unilever, vil DS Smith arbejde for at fremme markedsledende initiativer inden for den cirkulære økonomi.

-lipe

 

27/5 2019