DS Smith fortsætter med at satse stort i Norden

DS Smith fortsætter med at satse stort i Norden

En helt ny fabrik i Värnamo i Sverige vil i løbet af i år samle forretningsområdet Packaging Service fra to tidligere fabrikker. Det kommende anlæg skal være centrallager og producere både bølgepap- og øvrige emballagematerialer

Den nye fabrik bliver på 17.500 kvadratmeter og er specielt designet til at fremstille og imødekomme kundernes behov for kortere produktionsserier, samt for centrallager indenfor DS Smith Sverige.

-Det er vores to pladefabrikker i Värnamo og Mariestad, vi slår sammen. De betjener primært kunder og grossister, som ikke har brug for de helt store seriestørrelser, vi fremstiller på bølgepapfabrikkerne i Värnamo og Mariestad. Vi kombinerer nu vores emballage- og engrosdrift, siger Thorbjörn Sagerström, administrerende direktør for DS Smith Norden til mediet Packnorth.

Nøgleordene for den nye, moderne fabrik til omkring 200 mio. svenske kroner, er effektivitet og bæredygtighed. Ved at centralisere to fabrikker til ét sted forbedres logistikken, samtidig med at maskinerne bruges mere effektivt. Solceller og en energieffektiv produktionsplan vil reducere energiforbruget med mindst femogtyve procent. Fabrikken vil beskæftige omkring tres personer, med en prognose om voksende personalebehov i en overskuelig fremtid.

Modigt men godt,når tingene vender
DS Smith investerer i det hele taget massivt i Norden lige nu. I bølgepapfabrikken i Mariestad er der igangsat investeringer på 120 millioner svenske kroner til blandt andet lagre og til opnå en pallefri produktion.

-Man kan måske synes det er modigt at investere så kraftigt i disse urolige tider, men det kan være godt at gøre det nu og være klar, når tingene til sidst vender, for det vil de, siger Thorbjörn Sagerström og tilføjer:

- Vi er i en sektor, hvor fiber er en råvare, og hvor diskussionerne ofte handler om materialevalg, miljø og genanvendelse. Det gavner os.

-lipe

20/1 2023