Blå skrueæsker er nu 100 % genanvendelige

Blå skrueæsker er nu 100 % genanvendelige

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men de blå æsker fra skruebrandet NKT Fasteners er faktisk blevet grønne. De velkendte æsker er nemlig blevet 100 % genanvendelige, hvilket betyder, at man nu kan smide de blå æsker i papcontaineren i stedet for småt brændbart

- Det er et lille, men vigtigt skridt for en mere bæredygtig og cirkulær byggeplads. Én æske gør måske ikke den store forskel, men når man ganger op, så begynder det at rykke, udtaler Anders Nissen, der er produktchef hos ITW Construction Products. 

Ifølge tal fra skrue-virksomheden selv, så gør æskerne, der kom på markedet sidste år, det muligt at genanvende hele 150 ton pap om året. Det tal er produktchefen glad for - også fordi æskerne er blevet endnu mere hårdføre: 

- Det er en myte, at genanvendelig betyder dårligere kvalitet. De her æsker er også vandresistente, så de kan holde til at stå ude i regnen uden at blive bløde. Æskens kvalitet er afgørende, fordi der spildes en masse skruer, hvis æsken går i stykker eller går i opløsning. Og det er der ikke noget bæredygtigt i, siger han. 

De blå æsker er produceret af FSC-mærket pap. 

-los 

 

3/9 2021