aPaks bølgepap sikrer dobbelt Wordstar til Sverige- Brightbox er en ny emballageløsning til verdensomspændende leverancer af Volvo Cars forlygter.

aPaks bølgepap sikrer dobbelt Wordstar til Sverige

Den svenske emballagevirksomhed har vundet 'verdensmesterskabet i emballage', med sine to løsninger, Brightbox og Brakebooster, der er udviklet til Volvokoncernen

World Packaging Organization (WPO)har kåret ialt 194 vindere af 2020's bedste og mest bemærkelsesværdige, nye emballager i 12 forskellige kategorier. Svenske aPak sikrede sig dobbeltsejr med sine specialdesignede transportemballager til reservedele til Volvo.

Brightbox
Sammen med den tyske papirvirksomhed Mondi Ansbach har aPak AB udviklet Brightbox emballageløsningen, der bruges til Volvo Cars forlygter. Med en helt unik fjederkonstruktion i bølgepappet, udnytter designet både materialets stivhed og bøjningsegenskaber optimalt. Derfor behøver man ikke længere bruge f.eks. bobleplast til at beskytte lygterne under transporten, og det reducerede materialeforbrug og den optimerede konstruktion har også reduceret både omkostningerne og miljøpåvirkningen.
- Brightbox er en ny emballageløsning til verdensomspændende leverancer af Volvo Cars forlygter. Med et mere effektivt og nu også 100% biobaseret design tilbyder den nye løsning sikrere og mere pålidelige transporter, lettere håndtering, bedre økonomi og først og fremmest på en måde, der er bedre for miljøet, udtaler juryen bag World Star udnævnelsen.

Brakebooster
Dækproducenten Continental har lige som Mondi Ansbach været samarbejdspartnere på aPak ABs anden prisvinder - Brakebooster.


Det er en specialdesignet løsning til transport af Volvo bremseforstærkere til hele verden, og også her sørger selve konstruktionen og bølgepappets kvaliteter for at indfri målet med at beskytte de følsomme komponenter, samtidigt med at bliver brugt færre materialer.
Papkassen har tillige en forbløffende fyldningsgrad, den har forbedret de ergonomiske forhold for pakkemedarbejderne og forkortet monteringstiden, og den har reduceret både vægt og volumen under transporten.
- Det er alt i alt et sikkert, økonomisk og meget miljøvenligt produkt, lyder det fra jurymedlemmerne.

-lipe

 

18/1 2021