• Rekordmange nyheder på hi 2017

    Rekordmange nyheder på hi 2017

    Maskiner ›hi Tech & Industry Scandinavia byder fra 3.-5. oktober på 133 verdensnyheder blandt de 284 godkendte nyheder til hi Marks
  • Danskerne har fokus på madspild

    Danskerne har fokus på madspild

    Fødevareemballage ›Kampen mod madspild har for alvor taget fat i danskerne, viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik. To ambassadører for Stop Spild Af Mad, lancerer ny guide til fødevarer, som kan sagtens spises, selvom den påtrykte dato er overskredet
  • Wefood får filial i Finland

    Wefood får filial i Finland

    Fødevareemballage ›Finland har forpligtet sig til at reducere spild af mad. Det har fået Folkekirkens Nødhjælps søsterorganisation FinChurchAid til at kopiere Wefood-konceptet og gå aktivt ind i kampen mod madspild.
  • DS Smith har styr på fødevareemballagen

    DS Smith har styr på fødevareemballagen

    Fødevareemballage ›DS Smith Packaging, Denmark er nu fødevaresikkerhedscertificeret i henhold til ISO 22000 og FSSC 22000 standarderne.
  • Festivaler har fokus på bæredygtighed

    Festivaler har fokus på bæredygtighed

    Fødevareemballage ›Festivalsæsonen er skudt i gang, og i år har de danske festivaler for alvor sat skub i bæredygtigheden. Med økologi, affaldssortering, genbrug og bæredygtighed på dagsordenen er FSC-mærket blandt de foretrukne løsninger, når det gælder emballage
  • Smurfit Kappa fejrer 10 år med bæredygtige tiltag

    Smurfit Kappa fejrer 10 år med bæredygtige tiltag

    Energi og miljø ›Smurfit Kappa er godt på vej til at opnå sine ambitiøse bæredygtighedsmål for 2020 i henhold til virksomhedens 10. årlige bæredygtighedsrapport, der netop er offentliggjort
  • Danskerne genanvender mere

    Energi og miljø ›Vi bliver bedre og bedre til at sortere affald til genanvendelse, viser Miljøstyrelsens nye affaldsstatistik. Danmark bevæger sig mod en mere cirkulær økonomi, og det er godt for vores velfærdssamfund, siger ministeren
  • Minister præsenterer kritiseret velfærdsmærke

    Minister præsenterer kritiseret velfærdsmærke

    Energi og miljø ›Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil selv servere svinekoteletter til kunder i to butikker, når regeringens nye dyrevelfærdsmærke på onsdag kommer i kølediskene. Svinemærket har mødt stor kritik fra Dyrenes Beskyttelse, Forbrugerrådet Tænk og Coop, som vil have sit eget mærke.
  • Coop går i samarbejde med Too Good To Go

    Coop går i samarbejde med Too Good To Go

    Energi og miljø ›I kampen for at reducere madspild indleder Coop og onlineplatformen Too Good To Go nu et samarbejde.
  • Rekord i genbrug af stålemballage

    Rekord i genbrug af stålemballage

    Energi og miljø ›Med over 2,7 millioner tons i 2015 er stål det mest genanvendte materiale i emballageindustrien. Vi er tættere end nogensinde på at opnå en egentlig cirkulær økonomi, siger generalsekretæren i den europæiske sammenslutning af stålproducenter til emballage, Apeal På engelsk:
  • Tungt gods får i pose og sæk

    Transportemballage ›Ny konferenceevent, Heavy Duty Sacks 2017, ser dagens lys. Det er den stigende efterspørgsel på bedre og mere miljøvenlige transportsække som er drivkraften bag konferencen
  • Robotarm skaber frie hænder på trykkeriet

    Robotarm skaber frie hænder på trykkeriet

    Tryk og print ›Trykkerivirksomheden InPrint har i et halvt år fået hjælp i produktionen fra en UR10-robotarm. Det betyder mindre ventetid i produktionen, forbedret arbejdsmiljø og frigivet kapacitet på hele 150 timer i løbet af fire måneder
  • Plantebaserede drikkeflasker kan produceres af FDCA

    Plantebaserede drikkeflasker kan produceres af FDCA

    Plast ›VTT Technical Research Centre i Finland har udviklet en miljøvenlig og økonomisk overskuelig metode til at producere furan dicarboxylic acid, FDCA, af plantesukker til brug i produktionen af eksempelvis drikkeflasker
  • Regeringen laver national handlingsplan mod plastikforurening

    Plast ›Plastik i miljøet er et problem, og der er derfor behov for en national handlingsplan. Regeringen har allerede iværksat en række tiltag mod plastforurening og vil indkalde til arbejdet med en national handlingsplan, når EU’s plaststrategi og en række anbefalinger fra regeringens Advisory Board om cirkulær økonomi foreligger
  • Interessen for at genanvende plast stiger

    Interessen for at genanvende plast stiger

    Energi og miljø ›Interessen for at genanvende plastaffald er stigende, men for langt de fleste er det endnu ikke økonomisk rentabelt. En bannerfører på området er Matas, der siden 1995 har taget imod tom emballage i butikkerne
  • Madspild i modvind

    Madspild i modvind

    Fødevareemballage ›Refood mærket har snart været en forening i et år, mens selve certificeringen, som tydeliggør restaurations- og fødevarebranchens indsats mod madspild, fylder tre år. Foreningen vækster stadig og er nu Danmarks største sammenslutning af spisesteder, som arbejder professionelt med, at reducere madspild
  • Nespresso henter forbrugernes brugte kaffekapsler

    Nespresso henter forbrugernes brugte kaffekapsler

    Energi og miljø ›Nespresso ønsker forbrugernes hjælp til at få genanvendt kaffekapsler og investerer derfor i en ny ordning, hvor kaffedrikkere kan få hentet de brugte kaffekapsler ved hoveddøren. Samtidig udvides de 31 genanvendelsespunkter til 1.500
  • Peptalk om genbrug af restmaterialer fra industrien

    Peptalk om genbrug af restmaterialer fra industrien

    Energi og miljø ›Danmarkspremiere på Designskolens roste udstilling REDO i Kolding Storcenter i denne uge.
  • Nu kan kokken se varemærket

    Nu kan kokken se varemærket

    Fødevareemballage ›En plastspand fra RPC Superfos øger kendskabet til et spansk mærke for frosne skaldyr. Fordi spanden bliver brugt igen og igen, sikrer den synlighed for varemærket Premium Shellfish længe efter, at kokken har brugt indholdet. Spanden erstatter en kartonæske.
  • Miljø- og fødevareminister vil skabe verdens vigtigste madtopmøde

    Fødevareemballage ›I august samles politikere, kokke, eksperter, bloggere og fødevareproducenter fra hele verden til World Food Summit - Better Food for More People i København. Topmødet har et globalt perspektiv om blandt andet at begrænse madspild og øge fødevaresikkerheden gennem gastronomien.