Hele verden besøger Scanpack
Dette års Scanpack er mere internationalt end nogensinde - næsten halvdelen af udstillerne kommer fra udlandet
SCANPACK 2015 Virksomheder fra USA, Tyrkiet, Japan, Korea, Taiwan, Jordan og 25 andre lande vil udstille i Göteborg. Også involveret en række internationale profiler i den FN-støttede initiativ "Save Food", en separat afdeling på messen.Scanpack den 20. til 23. oktober er en af de største og vigtigste emballagemesser og årets største messe i alle kategorier på Svenska Mässan i Göteborg. Med et nettoareal på 17.700 kvadratmeter udnyttes alle messehallerne fuldt ud.
- Vi er helt booket til den sidste kvadratcentimeter, bekræfter Anna-Lena Friberg, business manager for Scanpack.
Den internationale interesse for Scanpack, som først blev afholdt i 1964, er vokset kolossalt i de seneste år, og dette års messen har langt den største udenlandske deltagelse nogensinde.
Af årets omkring 500 udstillere vil næsten 220 være fra andre lande end Sverige. I alt er der 31 lande repræsenteret. De fleste udstillere kommer fra Danmark (45), efterfulgt af Tyskland (36), Norge (28), Litauen (18), Polen (15), Finland (14), Holland (10), Storbritannien (9) og Italien (8).
Blandt de 100 nye udstillere omfatter APPE, Bogucki, C & K Propack, Ecolean, Green & Co., Jaakoo Taara Oy, Linder GmbH, MSM Solutions, Pro-Pack AS, SM-Tech, Takemoto Yohki og Thüringer Fiber-Trommel GmbH.
Se den fulde udstiller liste Scanpack her.
Fokus for dette års messe er de seneste nyheder og innovationer indenfor emballageteknologi, -design, -materialer og -maskiner.
- Jeg lover, at dette års messe er den mest omfattende nogensinde. Her er designere med geniale ideer, spændende workshops og hidtil bedste seminarprogram, siger Anna-Lena Friberg.
Seminarerne vil tage blandt andre meget relevante spørgsmål som 3D-print, farvestyring, hvordan man opbygger et brand og køber nye rolle.
Se hele seminar program her.
Stor interesse er bundet til Save Food, en separat afdeling på Scanpack, som nu får skandinavisk premiere. Initiativet kommer fra Interpack i Düsseldorf, i samarbejde med FAO, Food and Agriculture Organisation og UNEP, FN Miljøprogram.
Ifølge FAO lider næsten en milliard mennesker af sult og underernæring. På samme tid smider vi i den rige del af verden 25 procent af al den mad vi køber ud.
Den samlede madspild kunne brødføde verdens sultne befolkning tre gange. Bedre emballage, hvilket øger holdbarheden og hæmmer de processer, der tillader at maden nedbrydes, øge potentialet for at reducere spild.
Med længere holdbarhed forenkler logistikken og dermed betingelserne for at få mad ud til sultende mennesker i hele verden.
Også for fødevareproduktionen i den tredje verden ville forbedret forarbejdning og emballagekapacitet være af stor betydning - meget af det, der i dag spildes, kan reddes.
Ifølge FAO ødelægges for eksempel 45 procent af alle frugter og grøntsager under opbevaring og transport. Hvis vi reducerer svind vil dyrkning af jord og vand og energi anvendes mere effektivt, mens CO2-udledningen begrænses.
Under Save Food seminariet på Scanpack tager videnskabsfolk, FN-repræsentanter, iværksættere og opinionsdannere aktiv del i spørgsmålet fra forskellige vinkler.
En af dem er Arash Derambarsh, kommunalpolitiker i Paris-forstaden Courbevoie, som har gennemført en kampagne for at presse en ny lov igennem Frankrig, som forbyder butikkerne at smide mad ud.
Blandt de øvrige deltagere er Robert van Otterdijik, FAO, Jonahtan Bloom, Waste Food, USA, og Selina Juul, Stop Spild af Mad, Danmark.
- Vi er meget glade for at kunne tage et bæredygtighedsspørgsmål, som i høj grad handler om menneskets overlevelse, siger Anna-Lena Friberg. - Det er et spørgsmål, der påvirker alle, fra det globale til det lokale niveau.
-jk