Ny Speedmaster og nye services
Den nye Speedmaster drupa 2020-generation - her Speedmaster XL 106 ottefarvepresse med fuldautomatisk printpladslogistik.

Ny Speedmaster og nye services

Heidelberger Druckmaschinen AG er klar med den nye generation af trykmaskinen Speedmaster og et væld af serviceydelser, der effektiviserer trykprocesserne yderligere

Af Hans Windeløv

Konkurrencen indenfor kommercielt arkoffset-tryk har gennem flere år være stigende, samtidigt med at oplagsstørrelserne er faldet. For at øge konkurrenceevnen har det derfor været nødvendigt for trykkerierne at producere et stigende antal ordrer på kortere tid. Det stiller krav om bedre integrerede og digitalt styrede processer lige fra oprettelsen, produktionen og leveringen af opgaverne til slutkunden.

Derfor leder industrien efter  leverandører, der er specialister i løsninger, som kan håndtere den øgede mængde udfordringer. Digitalisering af drift og processer, som giver et langt større produktivitetspotentiale, er blandt de løsninger, der er stor efterspørgsel på. Det oplever man hos Heidelberg, som er producent af både trykmaskiner, og af et væld af de services, som optimerer trykprocesserne.  

Høj procespålidelighed

Netop nu er Heidelberg klar med den nye 2020-generation af trykmaskinen Speedmaster. Den skulle egentlig have været lanceret på Drupa i Düsseldorf i juni måned i år. Men selv om corona-krisen har forhindret messen og de eksponerings- og salgsmuligheder, det giver, er salget i gang.

Og sammen med Speedmaster 2020 ruller Heidelberg også den nye generation af serviceydelser, der handler om procesoptimering og intelligent, operatøruafhængig produktivitet, ud.

- De integrerede foranstaltninger giver Heidelbergs kunder mulighed for at tage det næste skridt mod en meget højere produktivitet og procespålidelighed, siger Sheetfed Product Management i Heidelberg, Rainer Wolf.

Heidelberg lavede i 2016 en prognose om trykindustrien, som viste, at industrien stod til at fordoble sin produktivitet i 2026. Som Rainer Wolf fortalte, inden corona-krisen brød ud, var det en udvikling, som var på vej til at blive realiseret. I lyset af udviklingen hen over foråret er det dog næppe tilfældet længere. Ikke desto mindre er den nye Speedmaster 2020 udviklet til at kunne håndtere et stigende antal opgaver og mange flere trykte kvadratmeter end tidligere udgaver af maskinen.

Klar til alle kundegrupper

Speedmasteren kommer i flere udgaver. Modeller i både små, mellemstore og store formater bliver, som standard, udstyret med den nye Push to Stop-funktionalitet og en Cloud-forbindelse. Det gør det muligt for alle kundegrupper at nyde det kontinuerligt forbedrede udvalg af Cloud-baserede softwareløsninger og også drage fordel af den fremtidige udvikling.

Den hurtigere eksekvering af opgaverne sker endvidere samtidig med, at maskinen tackler den stigende kompleksitet i opgaverne, som trykkerierne står over for i dag. Det sker blandt andet ved hjælp af Heidelbergs integrerede software, Prinect Production Manager, som danner grundlag for det koncept, Heidelberg kalder Smart Print Shop.

De integrerede softwareløsninger med intelligent operatørvejledning styrer de autonome processer på maskinerne, optimerer planlægningen og minimerer flaskehalse i produktionen og øger dermed mulighederne for større output fra selve trykmaskinerne.

Ud over skræddersyet teknologi og udstyr til software og forbrugsvarer leverer Heidelberg også andre services, der sigter mod at øge udnyttelsen af kundernes produktionsudstyr. Med nye serviceydelser, såsom Heidelberg Subscription, som er en output baseret betalingsmodel efter devisen Pay Per Printed Sheet, sørger man ikke kun for, at teknologien kører optimalt.

Heidelberg spiller nemlig her, som leverandør, en langt mere aktiv rolle i at hjælpe og vejlede kunderne ved at holde øje med deres produktivitet og have en konstant dialog omkring forbedringmuligheder. Heidelberg Subscription frigør ressourcer hos trykkerierne, som gør det muligt for dem at bruge flere kræfter på at dyrke deres egne markeder og forbedre deres ydelser.

Lukker hullerne i automatiseringskæden

Heidelberg præsenterede Smart Print Shop og den innovative driftsfilosofi Push to Stop på drupa 2016. De er løbende blevet forbedret og når nu, takket være yderligere automatisering, nye højder. Den nye Speedmaster 2020-generation og det ligeledes optimerede Prinect Workflow åbner sammen med Smart Print Shop dermed nye økonomiske dimensioner og konkurrencefordele for offsettryk.

Som Rainer Wolf forklarer, præsenterer Heidelberg alle slags tekniske innovationer, der kan løse kundernes konkrete problemer og lukke huller i automatiseringskæden.

- Interessante innovationer inden for intelligente hjælpesystemer og kunstig intelligens viser på imponerende vis, hvad der allerede er muligt i dag, og hvor udviklingen fører hen i de kommende år, siger Rainer Wolf, som kommer ind på, at man ud over trykmaskiner og digitalt styrede automatiseringsprocesser også er klar med løsninger inden for trykplader og den dertil hørende logistik.

Innovationer, der inspirerer alle

Hos Heidelberg i Danmark ser man frem til at lancere den nye portefølje af innovative løsninger. Salgschef Poul Breindal mener, at løsningerne vil inspirere emballage-, kommercielle og etikettrykkerier til at udvikle deres potentiale, hvad enten det er større eller mindre trykkerier.

- Vi har en lang række nye og opdaterede løsninger, der gør det muligt for ethvert trykkeri at forbedre deres Overall Equipment Effectiveness.

Poul Breindal kommer ind på, at der i fremtiden vil være stort fokus på netop OEE, fordi oplagene for de fleste trykkeriers vedkommende falder, hvilket  resulterer i flere jobs og dermed flere omstillinger.

- Derfor lancerer vi blandt andet også vores nye Plate-to-Unit system, hvor trykpladerne automatisk transporteres fra en trolley, der placeres ved hvert trykværk og automatisk monteres i maskinen samtidigt med, at de brugte trykplader fjernes. Det muliggør produktion af mere end 20 job i timen og sænker derved break-even punktet mellem digital tryk og arkoffset tryk endnu engang.

Speedmaster til Danmark

En anden hindring for produktiviteten på trykmaskinerne skal søges i manglen på ’connectivity’ mellem trykkeriernes MIS systemer, Prepress workflow og selve trykmaskinen.

- Derfor går en stor del af Heidelbergs innovation i retning af automatisering på disse områder, siger Poul Breindal.

Der har allerede været bud efter en af de nye Speedmaster-maskiner  herhjemme. Lasertryk investeret i en, som bliver leveret i august måned. Som internetbaseret trykkeri har Lasertryk en motorvej af ordrer i små oplagsstørrelser og er derfor optimalt positioneret til at udnytte den nye teknologi.

-hawin

 

26/6 2020
  • Canon satser stort på etiket- og emballagemarkedet

    Canon satser stort på etiket- og emballagemarkedet

    tryk-og-print ›Med et mål om at blive en stor spiller indenfor digitalt printede etiketter og emballage dedikerer Canon en hel zone på årets Drupa messe i næste måned. Her bliver bl.a. præsenteret nyheder til tryk på etiketter, bølgepap og foldekarton
  • Kunstig intelligens i fokus på KOMM Dagen

    Kunstig intelligens i fokus på KOMM Dagen

    tryk-og-print ›Brancheforeningen GRAKOM inviterer til sin årlige konference den 25. april. Her er mulighederne og udfordringerne med AI en væsentlig del af programmet
  • Inkjet, mulighedernes verden

    Inkjet, mulighedernes verden

    tryk-og-print ›Teknologianalytikeren, tyske Ralf Schlözer mener, at de udviklingsmuligheder er knytter sig til inkjet-teknologien kan fjerne risikoen ved at bevæge sig ind i nye printapplikationer og gøre det muligt at udforske nye muligheder for print. I indlægget neden for uddyber han sine synspunkter
  • Fujifilm præsenterer ny, kombineret inkjetblæk på drupa 2024

    Fujifilm præsenterer ny, kombineret inkjetblæk på drupa 2024

    tryk-og-print ›Virksomheden har videreudviklet sin patenterede AQUAFUZE inkjet blækteknologi, som kombinerer vandbaseret og UV-hærdende blæk til bredformat inkjet printapplikationer. Det nye UV-hærdende vandige blæk vil åbne nye muligheder for inkjet printapplikationer i bredformat
  • Fogra-certificerede Canonprintere rykker i EMEA

    Fogra-certificerede Canonprintere rykker i EMEA

    tryk-og-print ›Siden lanceringen i henholdsvis december 2022 og maj 2023 er der installeret over 1.600 printere fra Canons imagePress V900-serie og over 120 imagePress V1350-printere i EMEA. Tildelingen af Fogras1 PSD certificeringen har været med til at øget salget
  • UPM Raflatac lancerer nye selvklæbende produkter på FESPA

    UPM Raflatac lancerer nye selvklæbende produkter på FESPA

    tryk-og-print ›Som et del af sit Graphics Solutions-produktsortiment præsenterer den finske virksomhed i disse dage en række selvklæbende film og beskyttelseslaminater, der er specielt udviklet til applikationer inden for storformatprint
  • HP-serie optimerer kvalitetsprint for små virksomheder

    HP-serie optimerer kvalitetsprint for små virksomheder

    tryk-og-print ›Den nye HP Color LaserJet Pro 3000 serie har et kompakt design og kan ifølge producenten levere hastighed, skarpe farver og energieffektivitet til kunder, der kræver høj ydeevne på begrænset plads
  • Først i Norden med HP Indigo V12

    Først i Norden med HP Indigo V12

    tryk-og-print ›Det svenske trykkeri, Nordvalls har som det første i Skandinavien investeret i den højteknologiske løsning til print af etiketter