Europas første ’EGP partnership’ certifikat tildelt Westpak Oy

Europas første ’EGP partnership’ certifikat tildelt Westpak Oy

Den finske producent af højkvalitets flexo-trykt emballage, Westpak Oy AB, er blevet tildelt Europas første ‘EGP partnership’ certifikat. Certifikatet anerkender firmaets succesfulde implementering af en moderne produktionsproces. Certifikatet blev givet af Marvaco Oy - en aktør indenfor EGP-teknologi

Westpak implementerede som den første nordiske trykkerivirksomhed, EGP, ‘Expanded Gamut Printing’ med succes allerede i 2015. Efterfølgende har firmaet tilbudt deres kunder WestTone color control services ved emballage- og artworkproduktioner.

Disse services er udviklet i samarbejde med Marvaco. Wespak og Marvaco har også udviklet et Expanded Gamut farveskema for plastmaterialer, Westpak Multicolor Target Book, der er designet til at afdække de behov, brand- og emballagedesignere måtte have.

Certifikatet gives for exceptionel kvalitet og fremragende proces-effektivitet på tryk som er udført de seneste to år, og som beviser, at emballagetryk implementeret med EGP-teknologi har været fremragende, batch efter batch.

Introduktionen af den Expanded Gamut til emballagetryk, som blev implementeret af Marvaco og dennes amerikanske partner, CSW, er nu nået til det niveau, hvor man tildeler partnerskabscertifikater til trykkerivirksomheder.

Trykkeriernes brug af EGP-teknologien og resultater testes og evalueres på baggrund af adskillige brandowners producerede emballager udført med EGP-proces farve. En pålidelig EGP-trykproces styrker brandets tillid til trykkeriets kvalitet.

EGP-teknologien sikrer en høj-kvalitets, effektiv og mere produktiv emballagetrykning uden behov for spot farver. De præcise varemærkefarver implementeres med digitalt assisteret farveblanding. Farvegamutten tilføjes for ekempel ekstra OGV (Orange, Grøn, Violet) procesfarve, hvilket multiplicerer antallet af farvetoner sammenlignet med Pantone+ farveserierne. Selv lyse toner implementeres klart. Med EGP’s digitale farveformning vil brandfarverne, der før har været begrænset af CMYK-metoden, kunne implementeres på en nærmest ubegrænset, mere kontrolleret og præcis måde, batch efter batch.

Andre fordele ved EGP-teknologien er den parallelle trykning af forskellige produkter på samme tid, samt en mere omkostningseffektiv trykning af mindre opgaver. Ved at bruge Pantone er spotfarver til emballagetryk stadig muligt. Internationale brands og trykkerivirksomheder er i høj grad på vej over til Expanded Gamut tryk, og der ses også en stigende interesse for EGP i Finland.

-hawin

 

1/9 2017