Digitalt kartontryk i bredformat

Digitalt kartontryk i bredformat

HP Indigo er klar med deres nye portefølje af digitale trykmaskiner til etiketter og emballage. 90K er en af de nye maskiner, som trykker på karton i størrelser på 112 X 76 centimeter. Det åbner nye muligheder for trykkerierne og deres kunder. Visutech forhandler HP Indigos produkter herhjemme

Af Hans Windeløv

HP Indigo havde kørt den helt store lanceringskampagne i stilling til årets Drupa-messe, som skulle være afholdt i Düsseldorf her i forsommeren.

Men selv om corona-krisen satte stopper for messen, betyder det ikke, at producenten og leverandøren af trykmaskiner og udstyr til den grafiske industri holder igen på nyhederne. Faktisk er flere af messenyhederne så småt på vej ud til kunderne.

En bred portefølje

Blandt de nyeste løsninger er en hel ny HP Indigo-portefølje af digitale trykmaskiner til fleksibel etiketter og kartonemballage. De er designet til at fremskynde den digitale tryktransformation. Med branchens bredeste porteføljer af trykmaskiner, og sammen med nye farver og workflow-automatiseringsløsninger, effektiviserer HP Indigo trykkeriernes eksekvering af trykordrer samtidig med, at brugen af maskinerne er forbundet med et meget lavt spild.

HP Indigo V12 Digital Press er den første af HP Indigo-porteføljens maskiner. Den er bygget på næste generation af HP Indigo LEPX-arkitektur. Det er en ’narrow web’ etiketmaskine, som lever op til Indigos kvalitet og alsidighed, dog med betydeligt højere hastigheder end hidtil set.

Som et resultat kan HP Indigo V12 trykke lige så hurtigt som analoge løsninger. ’Drupa-porteføljen’ introducerer også de nye ’narrow web’ HP Indigo 6K- og HP Indigo 8K-løsninger til etiketter, HP Indigo 25K til fleksibel emballage og etiketter, arkfødende HP Indigo 35K og arkmaskinen med rulle til B1, HP Indigo 90K til karton.

Indigokunder øger volumen

- Markedet for digitale etiketter og emballage vokser og udvikler sig, når trykkerier bevæger sig ind på et marked, hvor det handler om at understøtte behov for on-demand-produktion. Og hvor det gælder om at forbedre flowet af lagervarer, tilpasse sig krav om individualiserede løsinger og samtidig reducere spildet, siger Alon Bar-Shany, general manager, HP Indigo.

Han fortæller, at etiket- og emballagetrykkerier, der bruger HP Indigos løsninger, øger deres volumen fire gange hurtigere end resten af markedet , hvilket løbende skaber nye muligheder.

- Den nye portefølje giver kunderne alle fordele til at skabe et digitalt trykkeri, som gør det muligt for dem at levere et bredere udvalg af jobs, både hurtigere og med mindre arbejdskraft, samtidig med at man hele tiden holder sig miljøet for øje.

Trykkerier er udfordrede

I Norden er det Visutech, som forhandler HP Indigos trykmaskiner og materialer. Henrik Dencker fra forhandlerens danske afdeling er da også sikker på, at de nye maskiner giver trykkerierne herhjemme en masse fordele.

- Det bliver meget nemmere at producere individuelle og kundetilpassede løsninger med maskinerne. Dels fordi vi er så langt nede i oplagsstørrelse, at vi kan producere enkelte tryk, uden at det bliver en fordyrende manøvre. Samtidig er maskinerne blevet hurtigere både med henblik på trykhastigheden og omstillingen fra opgave til opgave. Det gør det muligt at producere mange forskellige jobs i løbet af en arbejdsdag, fortæller Henrik Dencker.

Det er netop her trykkeriernes udfordringer ligger i dag. Der bliver nemlig i højere og højere grad tale om de kundespecifikke opgaver med små og individualiserede oplag.

- Det er en trend, som har bredt sig inden for den seneste håndfuld år. HP Indigos maskiner lever op til de krav og behov, som kunderne har og stiller til udstyret. Og med HP Indigo 90K bliver det nu også muligt at trykke digitalt på karton i stort format. Maskinen klarer materiale i størrelsen 112 X 76 centimeter, hvilket er en gedigen nyhed, når det gælder digitalt tryk på karton, siger Henrik Dencker.

Personlig emballage skaber kontakt

Dermed bliver det muligt at byde ind på opgaver i en lang række kundesegmenter. Eksempelvis inden for fashion, hvor det er muligt at lave tryk på æsker til blandt andet sko og tøj og andre ting. Tapet, parfumeprodukter og POS-løsninger er andre områder, hvor formatet også kunne være interessant.

- Forbrugerne ønsker jo helhedsmæssige oplevelser. Her giver personaliserede æsker og andre emballager mulighed for at interagere med kundernes personlige oplevelser af produkterne. Man kan også få sin egen grafiske løsning op på væggen som tapet. Det er løsninger, som blandt andet nogle af de større trykkerier har efterlyst, fordi kunderne efterspørger det. Nu er muligheden der, og nogle af spillerne i markedet har  allerede haft følere ude for at høre nærmere om løsningen, siger Henrik Dencker.   

Trykmaskinen kan udvides med et lakværk fra Prati, som også skærer banerne op i ark.

 

30/6 2020