Nye forsendelseskasser reducerer fragtomkostningerne

Nye forsendelseskasser reducerer fragtomkostningerne

Matas opnår store besparelser med ny emballage

DS Smith har øget fokus på forsendelser til e-handelen og designer kasser i de optimale mål i forhold til postens tariffer. Det giver store besparelser på forsendelserne. Det nyder blandt andet Matas godt af.

Efter en markant stigning i e-handel, har Matas konstateret, at de fem typer forsendelseskasser, de tidligere brugte til forsendelse af onlinebestillinger, ikke var optimale.

De var langsommelige at pakke, de var ikke ergonomiske, og de skulle lukkes manuelt med tape. Endvidere havde de ikke de optimale mål i forhold til postens tariffer. De havde derfor et behov for en hurtigere og mere effektiv pakkeløsning.

Matas kontaktede DS Smith med henblik på at få udviklet nogle nye forsendelseskasser, som var nemme og ergonomiske at pakke og samtidig var optimeret til postens tariffer.

Efter en grundig dialog omkring faktorer som logistik, kvalitet, miljø og pakketeknik, udviklede DS Smith to nye typer af forsendelseskasser.

Kasserne blev designet med en automatbund, som gjorde dem enkle at 'rejse' og lukke, og de blev tilpasset i mål, så de opfyldte den billigere tarif ved posten.

Derudover lykkedes det DS Smith at udvikle et design med en række andre fordele, som eksempelvis en reduktion i CO₂ -udslip på grund af det lette og kompakte R-flute bølgepapmateriale.

Der er flere fordele forbundet med brugen af de nye kasser:

 

  • To kasser i stedet for fem, hvilket effektiviserer pakkearbejdet
  • Automatbund som sikrer 30% hurtigere ”rejsning” af kassen
  • Tyverisikring af kassens bund som minimerer risikoen for tyveri under fragt
  • Designet som returkasse med 2 x lukketape, som gør returforsendelse enkel for slutbrugeren
  • Designet med oprivning, som gør det nemt for slutbrugeren at åbne kassen uden brug af værktøj
  • Designet i R-flute bølgepapmateriale i stedet for 3 mm pap, så antallet af kasser på en palle kan bibeholdes og CO₂ -udslippet reduceres
  • Designet i de optimale mål i forhold til postens tariffer, hvilket resulterer i en årlig besparelse på ca. DKK 750.000
4/12 2015