Hængende transportbånd klarer 10.000 poser i timen

Hængende transportbånd klarer 10.000 poser i timen

SSI Schäfer har udviklet dynamisk sorteringssystem for lettere produkter til den stadigt hastigere onlinehandel

Indkøb på internettet med ønsker om stadigt kortere leveringstider stiller også øgede krav til logistikken, betyder ændringer i de klassiske distributionskanaler og logistikprocesser.

Ud over hurtig adgang til den ønskede vare på lageret skal returvarer også være tilgængelige igen, udmiddelbart efter de er kontrolleret. Det kræver moderne logistikanlæg, der er så kompakte, fleksible og dynamiske som muligt.

SSI Schäfer har nu udvidet sit produktudvalg inden for e-handels- og multi-channel-distribution med udviklikngen af ’Carrier’. Det er et meget kompakt og alsidigt, hængende transportsystem til varer med en vægt på op til tre kg.

SSI Carrier-systemet, der ikke optager gulvplads, kører på vedligeholdelsesfrie ruller, og hvorpå man kan fastgøre poser eller hængevarer.

Det cirkulerende transportbånd kan sende op til 10.000 poser i timen afsted på strækningen uden stigninger, og det innovative og patenterede koncept sikrer en meget skånsom transport af varerne i poserne.

Det giver to væsentlige fordele: For det første undgår man, at poserne og varerne støder mod hinanden. For det andet gør den horisontale placering det muligt at udnytte rummet optimalt:

- Carrier-systemet er ca. 10 % mindre end de eksisterende systemer på markedet. Det vil sige, at vi på den samme strækning kan bufferlagre op til 10 % flere Carriers, forklarer produktchef Klaus Hiesgen, direktør for det SSI Schäfer-ejede HSP GmbH.

Han tilføjer, at systemet er meget økonomisk at bruge som dynamisk bufferlager af returvarer, og at den funktion garanterer en defineret adgangstid til samtlige af de lagrede varer, hvlket er en forudsætning for hurtig tilgængelighed inden for e-handlen. Desuden kan B2B- og B2C-ordrer afvikles samtidigt i ét anlæg, og så kan levering til filialer af forskellige størrelser af den samme artikel foretages i samme sekvens -  det såkaldte shopfriendly delivery.

-lipe

11/9 2017