Generationsskiftet er på plads
Niels Meyland og Benny Kristensen var for nylig på plads som udstiller på ScanPack-messen i Göteborg, hvor de besøgende kunne høre nærmere om mulighederne for genanvendelse af plastemballage.

Generationsskiftet er på plads

Niels Meyland overtager direktørposten hos Jysk Emballage Rens efter Benny Kristensen, som har været direktør, siden han startede virksomheden i 1980

Af Hans Windeløv

Jysk Emballage Rens, der holder til i Nørre Snede, har gennemført et generationsskifte. 1. oktober overtog Niels Meyland direktørposten i virksomheden, der er leverandør af plastemballage til blandt andet den kemiske industri, og som arbejder med miljørigtig rengøring og genanvendelse af forskellige former for plastemballage.

Niels overtager posten fra Benny Kristensen, som etablerede virksomheden tilbage i 1980. Benny Kristensen er glad, fordi nye kræfter tager over og er klar til at bringe virksomheden sikkert ind i fremtiden.

Og det er en fremtid, som i stigende grad vil være præget af de genbrugstanker, som Benny Kristensen havde kigget rigtigt ud, da han etablerede virksomheden for 35 år siden.

Max fem års genanvendelse af emballagen

- Dengang var vi overbeviste om, at der var et marked for genbrug af plastemballage. Det viste sig at holde stik. Vi så rigtigt i at etablere en vaskelinje, så vi kunne rengøre plastdunke i forskellige størrelser, som man dermed kan genbruge.

- De enkelte plastemballageemner kan man dog kun genanvende i fem år. Herefter, bør man nedbryde dem. Granulatet, som er resultatet af den proces, genanvender man til en række forskellige formål, siger Benny Kristensen.

Og han fik altså ret. Der har været et stigende fokus på genbrug, og derfor har der også været stor interesse for virksomhedens løsninger. Det gik faktisk slag i slag med etableringen af virksomheden.

I begyndelsen fik man etableret en enkel vaskelinje, som efter 15 år blev udvidet til to. Siden er endnu en blevet tilføjet så man i dag har fire vaskelinjer. De såkaldte shreddermaskiner, der findeler plast til granulat, kom til efter nogle år og kører også i højeste gear.

Derfor er Benny Kristensen også helt tryg ved at overlade ledelsen af virksomheden til yngre kræfter.

Færre kemikalier i spil

Niels har været i virksomheden i 11 år og er overbevist om, at det er et rigtigt godt tidspunkt, han overtager ledelsen i virksomheden på.

- Jysk Emballage Rens har et rigtigt godt brand på markedet for plastgenbrug. Vi skal følge markedet og de krav og behov, som kunderne har samtidig med, at vi selv er på forkant med udviklingen og de nyeste tiltag, som er både effektive og miljørigtige. Her oplever vi, at mange nye kunder opsøger os, fordi de hører om de gode og positive resultater, vi skaber for de eksisterende kunder, forklarer Niels Meyland.

Tendensen lige nu handler om at bruge så få kemikalier som muligt. Her er vi godt med. Vi forbedrer hele tiden setup’et og lever op til kravene og er klar til at møde fremtidens udfordringer. Så jeg ser frem til de mange spændende fremtidige opgaver, siger Niels Meyland.

 

 

Jysk Emballage Rens

Arbejdsdagen hos Jysk Emballage Rens handler om at levere og indsamle plastemballage. Virksomheden, der har fire biler kørende i hele landet, kører ud med emballage til kunderne først på dagen og samler samtidig brugt emballage ind. Sidst på dagen vender man hjem med bilerne fyldt op med brugt emballage, som man enten rengør og genanvender eller findeler og sælger til genbrug til forskellige formål. Alle processer foregår på så miljørigtig måde som muligt.

Jysk Emballage Rens arbejder med afhentning, rensning, salg og levering af industrielle plastemballager til og fra hele landet. Virksomheden renoverer emballagen og sælger den igen til mange forskellige formål. En mindre del eksporteres til andre lande. På årsbasis renoverer man ca. 450 tons emballage, og virksomheden har eget spildevandsrensningsanlæg.

Jysk Emballage Rens tester de brugte emner, hver gang de kommer ind til rensning, og genbruger dunke og tanke i max. fem år. Derefter destrueres emballagen til granulat. Granulatet går videre til genanvendelse i andre plastvirksomheder. På den måde sikrer Jysk Emballage Rens at afslutte forløbet på den rigtige måde.

8/1 2016