Emballageløsning reducerer Danish Crowns årlige CO2-udledning med 290 tons

Emballageløsning reducerer Danish Crowns årlige CO2-udledning med 290 tons

Danish Crown har en omfattende miljøansvarsstrategi, der inkluderer en række målsætninger, der skal være med til at minimere virksomhedens samlede miljøaftryk.Som et led i dette arbejde, igangsatte Danish Crown og DS Smith i fælleskab et projekt, der skulle resultere i en optimeret emballageløsning, der i sidste ende skulle reducere den samlede CO2-udledning.

Danish Crown modtager og sender dagligt flere hundrede paller med lastbiler på de danske veje, og det var derfor nærliggende at se på emballagen i arbejdet med at reducere CO2-aftrykket.

Hos DS Smith er man meget optaget af, hvordan man kan reducere miljøpåvirkningen i alle led af forsyningskæden. Emballagevirksomheden er derfor specialiseret i at udvikle bæredygtige emballageløsninger, hvor udfordringen blandt andet består i at nedbringe CO2-udledning uden at gå på kompromis med emballagens kvalitet og funktionalitet

Ved at gennemgå hele Danish Crowns forsyningskæde og emballagesortiment, kunne DS Smith se store optimeringsmuligheder. Gennem en længerevarende dialog med Danish Crown, hvor der også blev foretaget en række forskellige tests, nåede virksomhederne i fællesskab frem til en løsning.

Løsningen bestod primært af at konvertere fra bølgepaptype B-flute til R-flute på det 4-punktlimede låg, der bruges i størstedelen af emballagerne.

Bølgepaptypen R-flute mindsker mængden af materiale i emballagen, da den er ca. 27 % tyndere end B-flute, uden at gå på kompromis med bæreevne og holdbarhed i forhold til Danish Crowns behov. Den mindre mængde af materiale i emballagen reducerer Danish Crowns CO2-udledning, da antallet af paller med pap, der modtages, nedbringes.

Dermed er der tale om en win-win situation, da man reducerer antallet af ankomne lastbiler, samtidigt med at man minimerer presset på de danske veje. Hertil kommer lager-, håndterings- og fragtomkostninger, som man også reducerer på baggrund af optimeringerne. Det er et tydeligt eksempel på, hvordan reduktion af CO2-udledning og omkostninger går hånd i hånd.

- Den endelige løsning har været direkte medvirkende til, at vi har været i stand til at reducere vores CO2-udledning med 290 tons årligt – et resultat, som afspejler vores høje miljøambitioner. Det har været en stor fordel for projektet, at vi har haft én kontaktperson hos DS Smith, som har haft kompetencerne og været med i processerne helt fra starten – lige fra de indledende beregninger og tests til den endelige implementering, siger Sandra Schwarze Eckhoff - Group Purchaser, Danish Crown.

-hawin

 

Fakta om resultaterne

 • Reduktion af CO2-udledning med 290 tons, som følge af mindre papirforbrug og færre lastbiler på vejene
 • 25 % reduktion af lager, håndterings- og fragtomkostninger, da antallet af paller i logistikledet er mindsket

 

23/10 2017
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Olitec

  Olitec

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • Nova-Pack

  Nova-Pack

  Komplette emballageløsninger
 • HSA Systems

  HSA Systems

  A Unique Imprint
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Vangby

  Vangby

  Totalleverandør i Palle- og Kartonpakning.
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Alt i forsendelsesemballage