Eksklusiv honning i elegante gaveæsker

Eksklusiv honning i elegante gaveæsker

Til en finsk honningproducent har Metsä Board designet komplet, bæredygtig emballagekollektion, hvor materialernes oprindelse er printet på æskerne

Af Lisbeth Petersen

Det er Korpikuusikko Honey som har bedt Metsä Board's designeksperter fremstille en hel kollektion til sin Premium honning. Sættet omfatter både selve emballagen, men også et gavesæt, webshop- og transportemballage og bord- og point-of-sale stativer.

Al emballagen er fremstillet af falsekarton fra Metsä Board i Husum, men der er også anvendt materialer fra gruppens skovbrug i Äänekoski og MetsäBoard Prime WKL i Kemi.

Teemu Aittamaa, som er grundlægger af honningvirksomheden, Korpikuusikko Honey, var på forhånd meget bevidst om, hvad emballagekollektionen skulle signalere:

- Min vision er at fremstille gaver i stedet for honning, og elegant emballage af høj kvalitet bidrager til forbrugerværdien, siger han og fortsætter:

- For mig var det meget vigtigt, at emballagen er bæredygtig og produceret af af genanvendeligt materiale.  Det ønskede jeg også at kommunikere til kunderne, og derfor er emballagematerialets oprindelse trykt på omslaget til gavesættet .Da vi udformede luksuskonceptet, var det vigtigt at have et design, der bygger på varemærkets historie. Med en overflade, der føles naturlig, og effekter, der inviterer kunden til at røre forbedrer valget af både materialer og design kundeoplevelsen.  

Guldprint og hvide flader
Ilkka Harju, som er direktør for Packaging Services i EMEA og APAC Metsä Board fortæller om emballagedesignet:

 - Detaljer som guld-folierede bier og honning afspejler varemærkets høje kvalitet, mens den rene hvide papoverflade bekræfter honningens renhed. Den stærke, men lette karton beskytter honningen, som bevarer sin kvalitet i hele logistikkæden, og al emballage er naturligvis genanvendelig, når den har tjent sit formål, siger han.

 

 

 

Olov Winblad von Walter, som er chef for Metsä Board i Husum, glæder sig også over den nye emballagekollektion:

 - Metsä Board Husum er storproducent af pap til fødevareemballage, men dette eksempel viser, at vores pap også passer til æsker med et luksuriøst udseende. Og det faktum, at materialer fra tre forskellige Metsä Board-møller er inkluderet i konceptet, viser styrken i vores samlede tilbud til kunder og brandejere, siger han.

Emballagen er produceret af Prem, CadPack og Pa-Hu i Finland og Werner Kenkel i Polen.

 

16/9 2019