Det bedste år i 40 år
- Vi skubber og understøtter produkterne – mens robotter bare løfter dem over på pallerne. Og derfor kan vi sætte bøtter med låg – bl.a. maling på paller, uden at noget går galt, forklarer Mik Hansen.

Det bedste år i 40 år

Med ni store palleteringsanlæg, som skal gennemtestes og afleveres inden jul, har DAN-Palletiser alt for travlt til at fejre 40 års jubilæet

Det går godt for DAN-Palletiser. Omsætningen i 2016 ser ud til at blive dobbelt så stor som i 2015, og planerne om at bygge ny produktionshal presser voldsomt på.

Ja, faktisk har virksomheden måttet leje en ekstra lagerhal i Slagelse for at kunne få plads til alle de anlæg, som man skal levere inden jul.

Så travlt går det, at gæsterne til en business brunch fornylig måtte nøjes med at se det hele på video i kantinen – der var ikke plads til at sende dem på rundtur.

- Hele virksomheden er rødglødende. Vi har ni store palleteringsanlæg, som skal afleveres inden jul, og de bliver alle sat helt op og fabrikstestet her hos os inden aflevering. Lige nu fylder et specielt anlæg halvdelen af vores ene produktionshal, og vi har efterhånden delt virksomheden ud på fire forskellige adresser på Vestsjælland, fortæller direktør Mik Hansen.

Fire adresser er dyrt

Det er bare 11 måneder siden, at han satte sig i direktørstolen hos DAN-Palletiser, og det er da heller ikke hans fortjeneste, at 2016 omsætningen ser ud til at blive dobbelt så stor som i 2015, siger han.

- Der har været sat en masse investeringer på hold rundt omkring i virksomhederne både i Danmark og internationalt, og det er som om, at de endeligt bliver frigivet nu. Det virker til, at virksomhederne har fået mod på at investere i anlæg, som vil spare dem for lønomkostninger på lang sigt, forklarer han.

Fire adresser til én virksomhed koster dyrt i transport og ekstra maskiner, og derfor er planen om at bygge en ny produktionshal og et kontorhus ud til motorvejen i Vemmelev da også rykket voldsomt nærmere.

- Det er noget vi kraftigt skal overveje, hvis travlheden holder. Og det ser den ud til at gøre, vurderer Mik Hansen.

Planen er at bygge en ekstra hal på 6 – 8.000 kvadratmeter med tilhørende kontorhus, som kan stå klar om tre år ved siden af den nuværende produktionshal.

-hawin

 

 

 

 

 

11/11 2016