Delt førsteplads i Better With Less

Delt førsteplads i Better With Less

Kid's Headphones Packaging, af designeren Kitty Ching, og Cardboard Protecting Filler, af Marcin Michalski, Monika Klimpel og Adrian Olejnik blev begge kåret som vindere, da juryen i Metsä Boards årlige designkonkurrence for emballage blev afgjort

Den internationale designkonkurrence, Better with Less 2022-2023, blev arrangeret for tredje gang og bød designere velkommen til at præsentere fremtidens emballage uden spild. 124 deltagere fra 27 lande deltog i udfordringen med deres kreative ideer.

-At vælge en vinder blandt så fremragende bidrag var en utrolig svær beslutning, og derfor besluttede juryen at udpege to vindere, siger Ilkka Harju, formand for juryen og Packaging Services Director hos Metsä Board.

Det ene vinderdesign, 'Kid's Headphones Packaging', fokuserer på brugervenlighed og genanvendelighed for forbrugerne. Takket være elegant designteknologi er emballagen nem at åbne og yder fremragende beskyttelse af produktet – hvilket beviser, at det enkle ofte er bedst. Emballagen er nem at genbruge og tager højde for genbrugsaspektet, da den indvendige del af emballagen giver mulighed for at opbevare høretelefonerne. Genbrugen understøttes af den æstetiske præsentation og at der anvendes et rent papmateriale.

Den anden førstepræmievinder, 'Cardboard Protecting Filler' er en transportbeskyttelsesløsning til tv eller anden elektronik. Løsningen skaber en bjælkelignende struktur, der beskytter indholdet på hver side af pakken. Emballagen, der er fremstillet af nyfiber-plader, er let og genanvendelig, hvilket bidrager til den cirkulære økonomi og minimerer mængden af materiale.

Førstepræmievinderne deler præmiesummen fra 1. og 2. pladsen og modtager hver 6.500 euro.

Tredjepræmien på2.000 euro, blev tildelt 'RESHAPE'. Dawid Thiels emballagekoncept er, takket være et innovativt emballageformat, designet til at fungere for en bredere vifte af produkter, hvilket reducerer antallet af emballager, der skal opbevares.

-lipe

2/2 2023