Teknologisk Institut holder workshop om plastemballage

Teknologisk Institut holder workshop om plastemballage

Har forbrugerne allerede dømt plast ude? Hvordan er de tekniske muligheder for genvinding og erstatning, og hvad ligger der i kravene i regeringens plastikhandlingsplan. Det er blandt emnerne den 23. januar i Albertslund

Den 5. december 2018 fremlagde Regeringen den første danske handlingsplan om plast: Plastik uden spild.

Udspillet skal ses i lyset af EU's første europæiske plaststrategi fra januar 2018, som har til formål at beskytte miljøet mod plastforurening og samtidig sætte gang i vækst og innovation - og således vende plastudfordringen til en positiv dagsorden for fremtidens Europa. Det er planen, at plastemballage på EU's marked skal kunne genanvendes i 2030. Forbruget af engangsplastvarer skal minimeres. EU-Kommissionen har i forlængelse af strategien udarbejdet et direktivforslag om reduktion af visse plastprodukters miljøpåvirkninger.

Planen indeholder 27 punkter, og har fokus på hele værdikæden, hvor alle led skal bidrage med løsninger

Onsdag den 23. januar inviterer Teknologisk Institut alle interesserede til en gratis eftermiddags-workshop, der har fokus på de virksomheder, der anvender plastemballage i dag.
Her kommer foredragsholdere fra Miljøministeriet, der har udformet handlingsplanen og Plastindustrien vil tale om industriens udfordringer. Så præsenterer Teknologisk Institut en analyse af forbrugernes holdninger. Teknologisk Institut vil også præsentere de teknologiske muligheder industrien har til at opfylde denne plan.

Arrangementet afholdes i Albertslund den 23. januar 2019 kl. 13-16 tæt på stationen.

Læs mere om program og tilmelding

-lipe

8/1 2019