Stena Line erstatter 1.000.000 plastikposer
Stena Line erstatter en million plastikposer ombord på rederiets færger med en ny, biologisk nedbrydelig bærepose. Fotos: Stena Line.

Stena Line erstatter 1.000.000 plastikposer

Stena Line sælger årligt næsten en million plastikbæreposer ombord på de 35 færger, som besejler rederiets 20 ruter i Europa. Nu erstattes plastikposerne af en biologisk nedbrydelig pose

I 2016 introducerede Stena Line en plastikpose bestående af 80 procent genbrugsplast. Denne plastikpose erstattes nu af en 100 procent biologisk nedbrydelig og komposterbar bærepose.

Skiftet til den biologisk nedbrydelige bærepose er et vigtigt skridt i rederiets indsats for at udfase al brug af bæreposer og engangsmaterialer af plast i løbet af 2017 og 2018.

- Plastik som ender i havet er et voksende, miljømæssigt problem. Derfor har vi sat det ambitiøse mål om at udfase bæreposer og  engangsmaterialer af plastik ombord på alle vores færger i løbet af det kommende år, siger Erik Lewenhaupt, Head of Sustainability hos Stena Line.

De nye bæreposer er lavet af biomaterialet Biodolomer, som produceres i Sverige af virksomheden Gaia. Biomaterialets nedbrydningstid er cirka 60 dage afhængig af temperatur og omgivelser. I løbet af sommeren 2017 vil 1,3 millioner engangskaffekopper også blive erstattet af et biologisk nedbrydeligt alternativ.

Stena Lines bæredygtige indsats omfatter hele virksomheden; ombord, i havne, i terminaler og på kontorer.

- Vi fokuserer på fire strategiske hovedområder baseret på FNs verdensmål for bæredygtig udvikling og dette tiltag er tilknyttet området ’Ansvarligt forbrug og produktion’, siger Erik Lewenhaupt.

De tre andre fokusområder er:

  • Sundhed og Trivsel
  • Bæredygtig Energi
  • Livet i Havet

 

-hawin

23/6 2017