Smurfit Kappa lancerer taphane med integreret forsegling

Smurfit Kappa lancerer taphane med integreret forsegling

Emballagevirksomheden har netop fået patent på en videreudvikling af den velkendte innovativ Vitop® Uno-hane. Det er den første taphane på Bag-in-Box-markedet, der har fastgjort den beskyttelses-plastik, som før har skullet fjernes før brug - og som derfor har risikeret at havne i naturen

Af Lisbeth Petersen
Det nye design lever op til det kommende engangsplastikdirektiv, da det ikke kræver, at forbrugeren skal fjerne beskyttelsen af plast, når forseglingen bliver brudt. I stedet deaktiveres beskyttelsen, når produktet tages i brug første gang, og forbliver en integreret del af hanen uden at påvirke den efterfølgende brug af Bag-in-Box-produktet.

Denne innovative løsning eliminerer muligheden for, at beskyttelses-delen ender i miljøet, hvilket kan ske med de traditionelle, aftagelige manipulationsbeskyttelser. Efter brug kan forbrugeren nemt skille æsken fra posen med hele plastikhanen og sende delene til genbrug i henhold til deres respektive landes genbrugsregler.

-Vi har designet denne hane for at have potentiel mulighed for at kunne gå over til fuldt monomateriale, så det er egnet til genanvendelse i den eksisterende, fleksible strøm af polyethylen siger Didier Pontcharraud, som er administrerende direktør for Vitop.

Thierry Minaud, CEO for Smurfit Kappa Bag-in-Box tilføjer:

- Bag-in-Boxenes genanvendelighed er en af de hyppigste anmodninger fra vores kunder i dag. Og vores mål er, i den nærmeste fremtid, at tilbyde de mest bæredygtige løsninger, der kan genanvendes i stor skala på tværs af forskellige lande.

Positiv effekt på kundernes køb
I løbet af det seneste år har test på Vitop® Uno i Frankrig, Spanien og Sverige vist, at bekvemmeligheden ved den nye hane forbliver den samme, og at miljøaspektet af emballagen har en positiv effekt på forbrugernes købsintentioner. Taphanen er patenteret i Europa, USA og en række andre lande.

I henhold til EU's engangsplastikdirektiv, som træder i kraft i 2024, vil kun engangsplastikbeholdere op til 3L blive tilladt på markedet, hvis deres hætter og låg forbliver fastgjort på emballagen efter ibrugtagning.

Vitop er den førende leverandør af Bag-in-Box® lukkeløsninger med over 6 milliarder vandhaner solgt på verdensplan. Industriel produktion af den nye model, Vitop® Uno er planlagt til andet halvår af 2023.

 

27/2 2023