PulPac og PA Consulting går sammen om at minimere engangsplastikaffald

PulPac og PA Consulting går sammen om at minimere engangsplastikaffald

Med sin nyskabende, fiberteknologi, Dry Molded Fiber danner emballagevirksomheden sammen med rådgivningsfirmaet PA Consulting et 'Flaskekollektiv', der skal skabe et konkurrencedygtigt alternativ for producenter, der ønsker at skifte fra engangsplast

"The Bottle Collective" som partnerskabet kalder sig, vil med fiberflaskerne hjælpe emballagekunderne med at minimere brugesn af engangsflasker til produkter i fødevare-, sundheds- og resten af dagligevareindustrien.

Kollektivet forpligter sig til at industrialisere en genanvendelig, højhastigheds-, lavpris tørstøbt fiberflaskeproces.

PA Consulting bidrager med teams indenfor ingeniør-, design-, automations- og materialevidenskabs sammen med PulPac, der har allerede udviklet de første velfungerende prototyper.

Flere førende brandpartnere har ifølge partnerne allerede sluttet sig til kollektivet fortsætte med at udvikle og skalere fiberflasker inden 2025.

Mange muligheder for skræddersyede design
Dry Moulded Fiber anvender vedvarende papirmasser og celluloseressourcer til produktionen højtydende, fiberbaserede emballager. Den patenterede fremstillingsproces bruger mindre CO2 end plastik og konventionel vådstøbning. Der bruges næsten intet vand i fremstillingen af de meget alsidige fiberemballager, der bl.a. kan anvendes til vand, mejeriprodukter, ikke-kulsyreholdige drikkevarer, vaskemiddel, hudpleje, hårpleje osv.

Og materialet giver kunderne mulighed for skræddersyede former, størrelser og dekorationer.

Tony Perrotta, PulPac Partnership Lead hos PA Consulting, siger:

- Vi er begejstrede over at kunne annoncere Flaskekollektivet. Sammen med førende globale
mærkevarepartnere, kan vi hurtigt spore udviklingen af verdens første tørformstøbte fiberflaske. Den vil sikre bedst mulig udnyttelse af af vores vedvarende ressourcer og samtidig levere en betydelig positiv effekt til reducere nutidens forurening fa engangsplastik. Vi har teknologien. Vi har en fungerende prototype og proces. Nu er vi klar til at gå ind næste fase: demonstration af, at vores Dry Molded Fiberflasker kan produceres med den nødvendige hastighed, volumen og omkostninger, der kan matche det massive omfang af denne globale industriudfordring.

Plasterstatningens hellige gral
Sanna Fager, som er Chief Commercial Officer hos PulPac, supplerer:

-Plastikflasker er 'den hellige gral' inden for plasterstatning. De har en estimeret årlig produktionsvolumen på op til 500 milliarder styks, og er en betydelig kilde til plastikforurening på verdensplan. Vi er stolte af at dele nogle af vores patentbeskyttede fremskridt med PA Consulting, der kombinerer tørformede fibres formende alsidighed med bred barriereegenskaber og høj produktionseffektivitet. Bakket op af stærke partnerskaber på tværs af værdikæden, kan vi få konkurrencedygtige enhedsomkostninger ind i produktionen, hvilket gør det muligt at skifte fra engangsplastik. Og vi opfordre alle mærker og relevante brancheaktører til at slutte sig til denne bæredygtige forandring.

-lipe

 

 

 

 

28/2 2023