Prisnomineret vandsystem reducerer plastforbruget hos danske virksomheder

Prisnomineret vandsystem reducerer plastforbruget hos danske virksomheder

Flere danske virksomheder har installeret vandsystemet Grohe Blue som led i arbejdet med at reducere plastaffald og CO2-emissioner. Vandsystemet er netop også blevet valgt som en af finalisterne i kampen om den tyske Sustainabillity Award Design 2021 på grund af systemets bæredygtige design og funktioner

I Danmark, hvor hver dansker i gennemsnit bruger hele 35 kilo plast om året, bl.a. på grund af forbruget af plastikflasker, har flere virksomheder fået øjnene op for Grohe Blues bæredygtige egenskaber.

Vandsystemet giver kølet, filtreret og - hvis ønsket - kulsyreholdigt vand direkte fra hanen. Takket være et bæredygtigt og intelligent design reducerer systemet CO2-emissioner og vandforbrug og eliminerer samtidig forbruget af plast markant.

Det drejer sig bl.a. om entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen, der har installeret Grohe Blue for at reducere forbruget af plast. Og det er lykkedes. Det fortæller Ane Vestbjerg, kommunikationschef hos Adserballe & Knudsen.

-  Takket være Grohe Blue vandsystem, har vi sparet over 7.600 plastikflasker om året. Sammenholdt med transporten af flasker, har vi opnået en betydelig miljømæssig besparelse, og allerede efter første år, har de første to vandhaner tjent sig hjem. Og vores medarbejderne har taget godt imod systemet og hurtigt vænnet sig af med at tage vandflasker med i bilen.

- På grund af vandsystemets egenskaber og lave krav til vedligeholdelse er Grohe også et godt valg til vores projekter indenfor erhvervsbyggeri. Og brugen af Grohe Blue matcher fint Adserballe & Knudsens øvrige bæredygtighedsstrategi, hvor vi bl.a. arbejder med sociale indsatser, indretning af bæredygtige byggepladser og internationale partnerskaber.

Arkitektvirksomhed udfaser plastikflasker

Også arkitektfirmaet Rander Arkitekten har installeret Grohe Blue som led i et målrettet bæredygtighedsarbejde, som bl.a. omfatter udgivelsen af en bog om bæredygtighed til kunderne. Desuden er virksomheden involveret i projekter om lokal afledning af regnvand og genbrug af plast.

- For at reducere affaldet generelt sender vi plast til genbrug, og for hver 4,5 kg får vi produceret en stol af det brugte plastik. Vi har samtidig et mål om at udfase plastikflasker og spare CO2. Derfor har vi installeret et GROHE Blue vandsystem, og vi sparer i dag 40 kg CO2 om året med det initiativ, siger Brian Andersen, der er indehaver af Randers Arkitekten.

Grohe reducerer også selv forbruget af plast

Både Brian Andersen og Ane Vestbjerg understreger, at de også har valgt Grohe Blue på grund af Grohes bæredygtige agenda, som bl.a. har betydet CO2 neutral produktion.

Desuden lancerede Grohe i 2018 deres Less Plastic initiativ,med formålet at erstatte plastemballage med mere bæredygtige alternativer. Det har indtil nu betydet en reduktion på 20 mio. stykker emballage og i 2021 vil dette tal være steget til op mod 35 millioner stykker.

-hawin

23/11 2020