Færch Plast præsenterer rekordregnskab

Færch Plast præsenterer rekordregnskab

Hidtil bedste årsregnskab med en omsætningsstigning på over 50 procent og overskud på over en halv milliard i Holstebrovirksomheden

Færch Plast Group A/S offentliggjorde tirsdag sit regnskab for 2016, og der er grund til smil i den Holstebro-baserede virksomhed.

Virksomheden præsenterede nemlig sit hidtil bedste årsregnskab. Omsætningen lyder på godt to milliader kroner, mens det samlede overskud ender på 512 millioner. Omsætningen stiger dermed med mere end 50 procent i forhold til 2015. Her lød den på 1,3 milliarder.

Administrerende direktør i Færch Plast Group A/S, Lars Gade Hansen, er især glad for virksomhedens overskud før skat, der giver den en overskudsgrad på 25 procent og en flot position i branchen.

 -Det er faktisk det bedste resultat i plastindustrien overhovedet, siger Lars Gade Hansen ifølge Folkebladet Lemvig, og fortsætter:

 -Ingen af de øvrige emballageproducenter på verdensmarkedet kan præstere så høj en indtjening. Det normale for branchen er en overskudsgrad på 12 procent.

En stærk medarbejderkultur afgørende
Det flotte resultat skyldes til dels opkøbet af nye fabrikker, bl.a. i Spanien, men ifølge Lars Gade Hansen har den faste
base i Holstebro været mindst lige så afgørende.

– Vi har et hold medarbejdere med base i Holstebro, som i mange år er mødt på arbejde hver dag og har gået op i at være bedre end alle andre og i at drive flest mulige indtjeningskroner ud af omsætningen. Det er helt afgørende, uddyber Lars Gade Hansen.

Han understreger kulturen blandt medarbejderne som en afgørende faktor for succesen.

 – Det sker dagligt, når jeg går min tur rundt i produktionen, at der er en medarbejder, der synes, at vi kan gøre noget bedre eller anderledes. Jeg har aldrig skullet bruge så meget som et sekund på at argumentere for, at vi skal blive bedre år for år. Det er noget, der ligger i kulturen.

Lars Gade Hansen forventer, at virksomheden i 2017 vil kunne øge indtjeningen og lægge ydereligere 14-17 procent på. Noget, der blandt andet skyldes den fortsatte fremgang på det spanske marked.

Færch Plast Group A/S beskæftiger i dag 1.085 medarbejdere fordelt over fire lande. Den blev stiftet tilbage i 1969, og er i dag ejet af den svenske kapitalfond EQT.

-lipe

25/4 2017