Danskerne samler plastiklåg på rekordtid

Danskerne samler plastiklåg på rekordtid

På kun fire måneder har danskerne sammen Arla Øko Harmonie og Bilka indsamlet 663.000 plastiklåg fra mælkekartoner. Målet om 500.000 plastiklåg til genanvendelse i år er dermed nået langt før tid. Derfor skydes en ny runde nu i gang

Arla Øko Harmonie og Bilka har stor succes med at indsamle plastiklåg fra Arlas mælkeprodukter til genanvendelse. Siden årsskiftet er der indsamlet 663.000 plastiklåg. Dermed er ambitionen for hele 2017, der lød på 500.000, allerede overgået. Den fælles indsamling finder sted for tredje år i træk og skal være med til at sætte fokus på de mange anvendelsesmuligheder, som affald har. Og derfor har Arla Øko Harmonie og Bilka besluttet at tage endnu en runde med kampagnen, som fortsætter til den 30. november.

Ifølge Marketing Direktør i Bilka Alice Monberg, viser den fortsatte succes med indsamlingen, at interessen for genanvendelse blandt forbrugerne er tiltagende:

- I Bilka har vi stort fokus på genanvendelse og reduktion af miljøbelastningen fra vores hypermarkeder. Derfor passer Brug Låget godt ind som en aktivitet, der gør det nemt for vores kunder at gøre noget godt for miljøet, samtidig med at det er en sjov aktivitet for hele familien at samle låg fra mælkekartonerne. I Bilka giver vi også mulighed for at indlevere for eksempel brugt elektronik og tøj, alt sammen for at gøre det nemt at være en miljøvenlig kunde i Bilka, siger Marketing Direktør i Bilka Alice Monberg.

Genanvendelse er en gevinst for miljøet og forretningen
I hele 2016 blev der indsamlet 483.000 plastiklåg i Bilkas 18 varehuse rundt om i landet. Plastiklågene bliver blandt andet brugt til Arlas grønne mælkekasser og er et eksempel på, hvordan Arla arbejder med at mindske virksomhedens miljøbelastning.

 - Vi er meget glade for vores samarbejde med Bilka om at samle lågene ind, så færre af dem ender på forbrændingen. Det spiller en helt central rolle for Arla, at vi er i stand til at reducere spild og genbruge den plastik, som vi bruger i vores emballage. Derfor er vores plastiklåg lavet af fornybar plast, så vi kan genbruge den igen og igen. Det er godt for vores forretning og godt miljøet, og det er et område, som vi vil fortsætte med at udvikle, siger Jakob Knudsen, der er adm. direktør for Arla Danmark.

Danskerne skal blive bedre til at genanvende plastik
Danmark er i dag det EU-land, der genanvender mindst plast fra husholdninger, og Danmarks Naturfredningsforening ser derfor positivt på, at Bilka og Arla fortsætter initiativet med at indsamle plastiklåg fra mælkekartoner:

- Vi ser det som et rigtig positivt tegn, at der fortsat er opbakning til indsamlingen. Hvis vi i Danmark kan øge mængden af plastik, som vi genanvender, slipper vi for at bruge ressourcer på at fremstille ny plastik. Samtidig mindsker vi plastikspild i naturen, hvor det kan tage flere hundrede år for plastikken at blive nedbrudt. Derfor er det vigtigt med initiativer, som sætter fokus på, hvor nemt det er at genanvende plastik i de danske hjem,” siger Sine Beuse Fauerby fra Danmarks Naturfredningsforening.

Danmarks Naturfredningsforening har for nylig afholdt deres årlige affaldsindsamling, som 160.000 danskere deltog i, og som samtidig var kulminationen på indsamlingen af plastiklåg.

-lipe

30/5 2017