Berry Superfos' brugte bøtter vinder genbrugspris

Berry Superfos' brugte bøtter vinder genbrugspris

Emballageproducentens cirkulære initiativ til at genbruge bruge malerspande til produktion af nye er blevet anerkendt med en RECOUP Award i kategorien: Bedste udvikling eller innovation til at forbedre genanvendelighed eller genbrug

Vinderprojektet er The Berry Closed Loop Recycled Paint Containers-initiativet, som gør det muligt at genbruge brugte malerspande ved at sikre, at tilstrækkeligt med restmaling fjernes fra beholderne før genanvendelse. 

Søren Rohleder, CEO, Berry Superfos, siger:

-Vi er glade for at vinde denne pris for vores lukkede kredsløb for beholdere til maling. Initiativet demonstrerer både den rolle, et lukket kredsløb kan spille i en cirkulær økonomi og vores forpligtelse til at støtte vores kunder i udviklingen af cirkulære emballageløsninger. 

Fuld cirkel for emballage og indhold
Løsningen med et lukket kredsløb involverede etablering af et cirkulært partnerskab mellem Berry Superfos, Paint360, som er en social virksomhedsorganisation for genbrug og genvinding af maling, og Berry Circular Polymers. I initiativer samarbejder de tre partnere om at indsamle affaldsmaling, omdanne den til ny maling og genbruge plastikbeholderne til nye malerbøtter til den genvundne maling. 

Projektet giver betydelige miljømæssige fordele. Det reducerer den overordnede påvirkning af både malingen og dens emballage gennem reduktion af affaldsprodukter, der sendes til affald og de CO2-udledninger, der er forbundet med forbrænding.

Ny mulighed for farveproducenter
Projektet har også demonstreret den cirkulære plasts egnethed til fremstilling af nye beholdere

Genvinding og genanvendelse af både malingsbeholdere og maling vil hjælpe producenterne med at imødekomme krav fra deres kunder om mere bæredygtige løsninger, samt opfylde kravene i enhver fremtidig EPJ-lovgivning. Lige så vigtigt giver det forbrugerne større muligheder for bæredygtigt at bortskaffe malingspild og brugte malingsbeholdere, siger Søren Rohleder.

Om prisuddeleren
RECOUP er en velgørenhedsorganisation og førende myndighed, der leverer ekspertise og vejledning på tværs af plastgenbrugsværdikæden.

-lipe

1/11 2022