Optimeringen starter med leverpostejen

Optimeringen starter med leverpostejen

Den nordjyske hydraulikvirksomhed Serman & Tipsmark, der i mere end 25 år blandt andet har produceret kundespecifikke fylde- og håndteringsanlæg til fødevareindustrien, lancerer nu et nyt koncept, S&T Food. Med det sætter Serman & Tipsmark yderligere fokus på energioptimering, automatisering og nedbringelse af madspild i fødevareindustrien

Hydrauliksystemer forbindes ofte med enorme maskiner til offshore- og marineanlæg, hvor en pumpe skaber bevægelse via væsketryk i rør og flytter mange tons. Men hydraulik benyttes i høj grad også i fødevareindustrien til blandt andet påfyldning af leverpostej i aluminiumsbakkerne, som vi kender fra køledisken i supermarkedet.

Disse fyldesystemer har Serman & Tipsmark produceret til fødevareindustrien i mere end 25 år, og leverer i dag hele 95 procent af landets fyldeanlæg til danskernes foretrukne kødpålæg, leverpostej.
Nu vil den nordjyske hydraulikvirksomhed bygge videre på succesen med lanceringen af et nyt koncept, S&T Food, der skal sætte strategisk fokus på fødevareindustrien:

- Med S&T Food lancerer vi nu et nyt koncept, der sætter yderligere fokus på automatisering, energioptimering og nedbringelse af madspild. Konceptet bygger på 25 års erfaring med udvikling af kundespecifikke automationsløsninger til fødevareindustrien, siger Per Kristoffersen, der er salgschef hos Serman & Tipsmark, og fortsætter:

- Vores anlæg anvendes i dag hovedsageligt til fyldning af leverpostej og andre lignende produkter, men vores løsninger har også et potentiale i andre dele af fødevareproduktioner.

Serman & Tipsmarks fyldeanlæg kan fylde helt op til 140 leverpostejsbakker i minuttet og producerer mere end 30 millioner leverpostejer om året i Danmark.

- Der er stort fokus på madspild i fødevareindustrien, som derfor er begyndt at producere i flere, men mindre ordrer. Vores fuldautomatiserede fyldeanlæg er derfor gearet til hyppige produktskift og designet til at dosere leverpostejen med en meget høj præcision. Det betyder, at bakken fyldes med lige akkurat den mængde, der skal til, så man undgår overfyld og produktspild – uden at gå på kompromis med produktionens effektivitet.

Nye markeder i udlandet
Udover at Serman & Tipsmark lancerer et nyt strategisk fokus i Danmark, vil hydraulikvirksomheden med sit nye koncept også indtage nye markeder i udlandet:
- På baggrund af vores erfaringer herhjemme i Danmark er vi også begyndt at kigge mod udlandet. Det gælder i første omgang nærmarkeder i Europa, såsom Norden og Tyskland, siger Per Kristoffersen og tilføjer:

- Den internationale fødevareindustri hungrer efter nye løsninger, der kan hjælpe med at optimere produktionen. Som i mange andre industrier er det ofte med henblik på at optimere driften, men samtidig er der et stigende fokus på bæredygtighed herunder særligt at bekæmpe madspild og nedbringe energiforbruget, og den udvikling smitter af på firmaer som os, der udvikler smarte og automatiserede løsninger.

Om Serman & Tipsmark:
Serman & Tipsmark er specialister i avanceret hydraulik og leverer til industri-, offshore/marine-, mobil- og energiområdet. Virksomheden har hovedsæde i Brønderslev og serviceafdelinger i Brønderslev og Tommerup. Der er cirka 50 ansatte fordelt på produktion/værksted, service, logistik, salg, PTA/udvikling og administration.

-lipe

24/11 2020
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet