Ny mærkning fra Container Centralen

Ny mærkning fra Container Centralen

Alle CC containere i CC systemet skal have ny lås, som brugerne får tilsendt automatisk. Sammen med øvrige nye initiativer skal den garantere sikkerheden for kunderne

I løbet af efteråret vil Container Centralen (CC) udsende en ny lås til CC-containere. Den nye lås erstatter den nuværende røde lås i januar 2019, og er brugernes bevis for, at deres CC-container indgår som en officiel del af CC Systemet. De nye låse bliver automatisk leveret til alle CC-kunder, og ændringen af låsen er et af flere initiativer til, fortsat at holde CC Systemet sikkert for alle brugere.

Styrken i CC Systemet er, at det er et åbent og fleksibelt system, som alle kan anvende, og både CC containere og tilbehør kan frit ombyttes. Dette medfører også, at der kan opstå ureglmæssigheder, f.eks. når en virksomhed mister sine CC container, da disse containere forbliver i omløb, men uden en officiel kontrakthaver.

Der er også talrige tilfælde af svindel, hvor ikke-CC-containere blev føjet til CC systemet med ikke originale låse. Da kun en lille procentdel af CC-containere kommer gennem et CC-depot om året, kan CC ikke kontrollere disse uregelmæssigheder uden at involvere alle deltagere i CC systemet. Med en udskiftning af låsen vil CC Systemet være sikkert igen, da alle CC-kunder automatisk får det antal låse, som de har på kontrakt med CC, og derfor betaler årligt systemgebyr for.
Dette eliminerer containere uden kontrakt med CC, og udelukker containere med uoriginale låse, til gavn for alle i CC systemet.

Nye foranstaltninger og muligheder
Ud over de nye låse, er Container Centralen på vej med følgende, som skal sørge for at dele omkostningerne rimeligt mellem brugerne:
Introduktionen af reparationskvote for hylder tidligere i år. Dette reducerer mulighederne for at gøre brug af CC Systemet uden at betale.
Retslige skridt mod forfalskninger af låse og importører af ikke-CC-containere med CC-logoet på. Disse sager behandles altid diskret.

- Brugere af CC Systemet med enheder, der er i overensstemmelse med CC-kvalitetsstandarder, og ønsker at tilføje disse til puljen, er velkomne, lyder det fra virksomheden. Denne mulighed er sikret mod misbrug, da containerne forbliver administrativt forbundet med den part, der bragte dem ind, via RFID-låsen. Jo flere personer der deltager, jo stærkere er CC Systemet.

De nye låse sendes ud til alle registrerede kunder i CC Systemet i november og december. CC beder alle kunder montere de nye låse på deres CC containere på kontrakt med CC inden januar 2019. Der er ingen anbefalede ændringer i arbejdsprocedurerne: Scanning af låsene er ikke obligatorisk.

-lipe

 

26/9 2018