Ambitiøs labelprinter løfter arven

Ambitiøs labelprinter løfter arven

Norris Print-Tech A/S lancerer nu cab's helt nyudviklede SQUIX-serie labelprintere i Danmark  Det er en ambitiøs labelprinter, der skal løfte arven efter den populære A4+

I første omgang bliver det med SQUIX 4 der med sin 4” printbredde løser langt de fleste mærkningsopgaver inden for produkt- og kollimærkning.

Ambitionen om den fuldendte labelprinter

SQUIX 4 bygger videre på den efterhånden legendariske A4+ model, der også er en 4\"-bredde printer.

Dvs. cab SQUIX 4 an-vendes til de mest udbredte printopgaver, der ligger intervallet op til godt 100 mm labelbredde.

SQUIX 4 er fuldt kompatibel med den gennemtænkte og alsidige cab A4+ og accepterer nøjagtig de samme printjobs som A4+ og kan benyttes med det samme periferi-udstyr som A4+ serien. Med SQUIX 4 har cab imidlertid sat barren yderligere op for sin topserie af labelprintere for at holde sig forrest i feltet og dermed blive en del af den fjerde industrielle revolution. SQUIX-modelnavnet står for Superior, Quick, Useful, Intelligent og Xtraordinary.

Udpræget modulopbygning giver maksimal fleksibilitet

Næsten alle options kan eftermonteres på en SQUIX, således at brugeren løbende kan udvikle på og opgradere sin label-printløsning.

F.eks. i form at forbedret printkvalitet eller øget automatisering af etiketteringen. Populært, eftermontérbart udstyr er cutter, cutter med stabler, ekstern opruller og forskellige typer sensorer til halvautomatisk etikettering. Dertil leveres kompakte standard-etiketteringsenheder med både tamp, blow og roll-on automatisk labelpåsætning.

Som noget unikt på labelprintermarkedet kan brugeren frit skifte printopløsning mellem 200/300/600 dpi, simpelthen ved at montere et printhoved med en anden opløsning. Der er ikke behov for yderligere justeringer. Der kan endog skiftes mellem de ekstra holdbare såkaldte tykfilms-hoveder og de traditionel-le tyndfilmshoveder, der gerenelt er de mest udbredte blandt labelprintere.

Farvetouchdisplay med video-instruktioner

Ikke bare har SQUIX et 4,3\" farve touchdisplay til printerbe-tjening. Printeren kan også afspille video-sekvenser for bru-geren, f.eks. instruktioner i betjening og justering af printeren eller montering af labels og Thermo Transfer farvebånd. Ud over 10/100 Mbit netværk (LAN) og USB/RS-232 interfaces har SQUIX som standard indbygget 802.11b/g trådløst net-værk (WLAN).

En center-udgave af SQUIX anvendes til særlig smalle og/eller særlig tykke materialer, der ellers traditionelt er van-skelige for labelprintere at håndtere. Printeren accepterer særdeles tykke materialer i sammenligning med det, der ellers ses på markedet. Dvs. materialetyk-kelser på mindst 5-600 my. Det gælder også med Cutter-option.

Den slags vanskeligere opgaver findes ofte inden for elektronikmærkning og kabelmærkning.

Industrielle præstationer og holdbarhed

SQUIX er lige som forgængeren industrielt robust. Dvs. produceret i støbt aluminiumschassis med en solid, men alligevel let betjent printhovedsektion og medie af- og oprulning med ekspansions-spindler. Printeren kan leveres med særlige tykfilms-printhoveder, der har længere holdbarhed end de almindelige tyndfilmshoveder, der almindeligvis anvendes i labelprintere.

Den kraftige 800 MHz processor med 256 Mb RAM giver rigeligt med kræfter til lynhurtig reaktion på de allertungeste printjobs med meget grafik/fonte og variable data. Desuden giver de standard-monterede 50 Mb Flash-hukommelse god plads til lagring af grafikfiler og specialfonte.

Og der kan for alvor komme fart på printhastigheder op til 300 mm/s, endda i 300 dpi kvalitet.

Brugervenlig opbygning

Et eksempel på den brugervenlige konstruktion er, at de mest brugte betjeningsskruer er markeret med grøn og de sjældnere brugte betjenings- og justeringsskruer er markeret med rød. Montering af etiketter og farvebånd er således meget enkelt og intuitivt. Desuden kan brugeren selv montere de fleste options uden brug af andet værktøj end den unbraconøgle, der sidder i printeren.

Rengøring/vedligeholdelse er således også gjort let tilgængeligt. Printerne accepterer både indad- og udadrullet farvebånd. Printning sker som vanligt fra etiketsoftware, via Windows-driver eller direkte med printerkommandosproget J-script fra økonomi-/ERP-system såvel som stand-alone med direkte scanner-/tastaturinput.

-hawin

31/1 2017