Nyt væskeskyende mellemlægsark fra Palcut

Nyt væskeskyende mellemlægsark fra Palcut

Palleteringsspecialisten lancerer nu Liquim, som med ny, patenteret coating sikrer varer endnu bedre under transport. Samtidigt er det bæredygtigt og erstatter behovet for bundark af bølgepap og plast

Efter fire års udviklingsarbejde introducerer Palcut A/S et friktionspapir med unikke egenskaber målrettet industrier med fuldautomatiske palleteringsanlæg. 

Liquim er væskeskyende, har en stærk friktion og er produceret af genbrugspapir. Det beskytter de palleterede varer mod væsker og erstatter behovet for både bølgepap og PE-liner, og det bidrager til virksomhedens grønne profil. Samtidig stabiliserer Liquim varer under transport, modvirker pallenedbrud og kan reducere papirforbruget med op til 40 procent.

Mange producenter oplever problemer med, at der dannes kondens på de palleterede produkter, eller at der trænger fugt op gennem bunden af pallen. Det kan give problemer med, at produkterne beskadiges, og pallen bliver ustabil.

Denne video viser, hvordan det kan undgås med det nye produkt.


 
- Liquim er revolutionerende, fordi det er et friktionspapir, der samtidig er væskeskyende. Det bliver ikke opløst og giver stor sikkerhed for, at pallen ikke kollapser på lageret, under transport eller i butikken, hvor bølgepap kan blive nedbrudt og gøre pallen ustabil, siger Lars Østergård Jonassen, produktchef hos Palcut A/S.

Patenteret coating afviser væskerne
Hemmeligheden bag Liquim er en patenteret coating, der giver en meget høj friktion og samtidig sikrer mod fugt, kondens og væskespild. Coatingen afviser både vand, olie og andre væsker. I henhold til COBB-testen, som måler, hvor meget vand papiret suger på 60 sekunder, er resultatet rigtig godt: Kun tre gram vand per kvadratmeter bliver opsuget i papiret, sammenlignet med 45 gram for bølgepap.
 
Liquim har to grænseværdier for friktion - det vil sige, hvornår produkterne begynder at skride. Det er hhv. 50 og 75 grader, når produkterne har stået lidt tid på papiret. For bølgepap, der ikke er deformeret, er værdierne mellem 25 og 35 grader.

- Det er simpelthen et Kinderæg. Liquim er væskeskyende, har en stærk friktion og er miljøvenligt. Det er hele tre ting på én gang. Vi er stolte over at lancere en bæredygtig totalløsning, som reducerer emballageforbruget og er udviklet til fuldautomatiske palleteringslinjer,siger Lars Østergaard Jonasen.

Se to øvrige videoer med eksempler på Liquims egenskaber under palletransporter

-lipe
 
 

12/1 2020