Gerresheimer tilbyder kosmetikemballage af havplast

Gerresheimer tilbyder kosmetikemballage af havplast

Hvert år bliver omkring otte millioner tons plastikaffald dumpet i verdenshavene. Derfor har Gerresheimer forpligtet sig til at hente plastaffaldet tilbage i genbrugsprocessen, og producerer nu emballage af 100 procent genanvendelig havplast

Udover sine øvrige emballager i genbrugsplast har emballageproducenten udvidet sin portefølje af kosmetikemballager med produkter fremstillet af affaldsplast fra havene.

Ifølge Gerresheimer får virksomheden den genbrugte, havplastik fra en erfaren og certificeret partnervirksomhed, som indsamler materialet og behandler det derefter til brug i produktionen.

-Gerresheimer har udviklet en komplet dimensionsanalyse sammen med en funktionstest. Som konklusion er der ingen signifikante forskelle mellem havplasten og jomfruligt PET-materiale. De adskiller sig kun lidt på farvetonen i det visuelle udtryk, hedder det i en pressemeddelelse.

Niels Düring, Global Executive Vicepræsident for Plastemballage i den tyske virksomhed, som også har en afdeling i Værløse, siger:

-Vi er meget glade for at kunne introducere dette materiale til vores kunder og deres bæredygtighedskoncepter. Jeg er sikker på, at vi nu vil være i stand til at imødekomme deres behov endnu bedre ved, i fællesskab at producere bæredygtig emballage til pleje- og kosmetikprodukter.

Emballagematerialet er velegnet til en lang række pleje- og kosmetiske produkter, såsom brusegel, hårshampooer, bodylotion, ansigtsrenseprodukter og forskellige cremer.

Niels Düring og hans team ser meget klare fordele ved brugen: Den havbundne plast består af 100 % PET og kan genanvendes. Da der skal bruges mindre energi til genanvendelse, reduceres CO2-behovet til produktionen. Dermed sparer genanvendelsen både råvarer og energi.

-lipe

2/11 2021