prisvindende emballageløsning til den udfordrede håndværker

prisvindende emballageløsning til den udfordrede håndværker

DS Smith har i samarbejde med Carl Ras udviklet en ny og innovativ emballageløsning til dørgreb. Løsningen har optimeret håndværkernes arbejdsgange, reduceret mængden af defekte dørgreb og erstattet store mængder emballageplastik med klimavenlig pap

En ny og innovativ emballageløsning til dørgreb, udviklet af DS Smith, har skabt et miljøvenligt alternativ til Carl Ras’ eksisterende emballering. Den nye emballageløsning reducerer mængden af plastik med mere end 90% og optimerer samtidig håndværkernes arbejdsgange. 

- Vi gav DS Smith udfordringen, og løsningen sad stort set i skabet med det samme. Vi afprøvede den nye kasse på byggepladserne, og det er tydeligt, at løsningen gør arbejdet væsentligt nemmere og mere overskueligt for håndværkerne. Også den unge tømmerlærling godkendte den nye emballageløsning, fortæller Steen Demskov, der er marketingchef hos Carl Ras. 

Innovationen begyndte hos lærlingen
En undren hos en ung tømmerlærling satte gang i et udviklingsprojekt hos engrosvirksomheden Carl Ras.

Carl Ras bad DS Smith om at optimere sin eksisterende emballageløsning, der bestod af store mængder plastik og en uoverskuelig organisering af dørgrebene.

Udfordringen var enkel: Minimer mængden af plast og gør det lettere at håndtere dørgrebene på byggepladserne.

Med udgangspunkt i Carl Ras’ eksisterende emballageløsning og behov, har DS Smith udviklet en ny samlet løsning, der tager højde for engrosvirksomhedens udfordringer.

Carl Ras står i dag med en ny, brugervenlig og innovativ emballageløsning, der har optimeret den udfordrede håndværkers arbejdsgang, forenklet affaldssorteringen på byggepladsen, reduceret plastikforbruget, og antallet af defekte dørhåndtag er mindsket markant. 

Peter Smith, der er Account Manager hos DS Smith tilføjer:

- Der var nok aldrig nogen, der havde tænkt, at de 10-20.000 dørgreb om året skulle have deres egen, unikke emballage. Nu står vi så med et enkelt emballagedesign, der har en positiv effekt på miljøet, og som kan implementeres i flere produktsammenhænge.

Carl Ras forventer, at løsningen vil blive benyttet til andre dørgreb og testet på andre produkter.

Prisvindende emballage 

Ved den fælles nordiske emballagekonkurrence Scanstar modtog DS Smith for nylig en pris for den nyudviklede emballage til Carl Ras.

Konkurrencen er siden 1969 blevet afholdt årligt af Scandinavian Packaging Association, og i år kunne DS Smith gå hjem med hele to priser.

-hawin

30/11 2021