Nyt lyssystem fra Baumer forkorter opsætningstider

Nyt lyssystem fra Baumer forkorter opsætningstider

Højeffektivt LED-lys letter produktionen af særligt foldekartoner med flere limfuger. Det nye system kan erstatte kviksølvholdige UV-rør, der stadig bruges af mange producenter til at kontrollere påføring af klæbemidler

Under produktionen af komplekse foldekartonner, som f.eks. sixpacks og andre specialdesigns, er det mere omkostningseffektivt at overvåge limningsprocessen med linjescanningskameraer end med individuelle sensorer op til et vist antal limsamlinger.

Mange Baumer hhs-kunder bruger virksomhedens Xcam-kamerasystem til applikationer af denne art.

Baumer hhs, som er en af verdens førende producenter af automatiserede limløsninger, har nu udviklet et nyt lineært belysningssystem baseret på højeffekt LED'er, der accelererer jobskifte på foldelimningene med flere minutter.

Det overordnede design af det nye lineære belysningssystem med højeffekt LED'er er fuldt ud gearet til optimal belysning.

Opsætningstid bliver elimineret
-Overvågning af limpåføring med linjescanningskameraer kræver ensartet, meget skarp belysning, så kameraerne pålideligt kan verificere kvaliteten selv ved høje maskinhastigheder. Vores nye løsning garanterer det nødvendige niveau af belysning, selv ved afstande på op til 250 mm, hvilket betyder, at kunderne kan installere det over båndstyrerne i deres foldelim. Med andre ord behøver vores nye lineære belysningssystem ikke at blive justeret eller omkonfigureret under jobskift. Den opsætningstid, der ellers kræves til denne opgave, kan elimineres. Vores system letter også arbejdet for maskinoperatører markant, siger Thomas Walther, chef for forretningsudvikling hos Baumer hhs.

Fordelene, forklarer han, giver endnu større besparelser, jo oftere producenter af foldekartoner omkonfigurerer deres foldelimninger.

Det nye belysningssytem fra Baumer hhs kan være en ideel erstatning for de kviksølvholdige UV-rør, der stadig bruges af mange producenter af foldekartoner til at kontrollere kvaliteten ved klæbemiddelpåføring.

-Disse kontroversielle lamper er i øjeblikket undtaget i henhold til RoHS-direktivet, men undtagelsen vil sandsynligvis ikke blive fornyet på grund af arbejdssikkerhed. Foldekartonproducenter, der stadig arbejder med UV-rør til kvalitetsinspektion, får brug for et passende alternativ. Og vi kan levere det med vores nye lineære belysningssystem, siger Thomas Walther.

27/4 2022