Svensk-dansk samarbejde om fiberflasker

Svensk-dansk samarbejde om fiberflasker

BillerudKorsnäs, leverandør af emballagematerialer og papiropløsninger, og ALPLA, der fremstiller emballageløsninger i plast, køber sig ind i danske ecoXpac. Deres fælles mål er en ren biobaseret og genbrugsflaske af papir.

Af Lisbeth Petersen

For godt to år siden præsenterede Carlsberg Gruppen en af de første, fysiske prototyper på en fiberflaske, fremstillet af papir. Green Fiber Bottle hedder den, og var resultatet af et samarbejde med ecoXpac. Siden er flasken testet i forskellige faser.

BillerudKorsnäs har været en af de drivende kræfter i projektet, og har været aktionær i den danske virksomhed siden 2015.

Fremover vil BillerupKorsnäs og ALPLA eje lige dele af ecoXpack, og de to virksomheder vil fremskynde udviklingen, der skal gøre det muligt for ecoXpac at markedsføre en helt biobaseret og genanvendelig papirflaske.

- EcoXpac blev grundlagt ud fra en stærk vision for fremtiden. I dag er vi i den privilegerede situation, de bedste spillere i deres respektive nicher deler vores vision. Det gør mig stolt af det, vi har opnået hidtil. Visionen har aldrig tættere på at blive realiseret end i dag , siger Martin Grosen Petersen, som er administrerende direktør for ecoXpac. 

Den planlagte joint venture er underlagt de sædvanlige godkendelser fra myndighederne, herunder de relevante konkurrencemyndigheder. Transaktionen forventes at kunne blive afsluttet i tredje kvartal af 2019.

 

 

 

5/4 2019